Eirik Kjønø er Stabæks nye hovedtrener

Sørlendingen blir ny hovedtrener for Stabæks herrelag.

Annonse:
​​​​​​

Eirik Kjønø har signert en avtale som i første omgang strekker seg ut 2023-sesongen. 

- Det er en fin utfordring. Jeg er veldig takknemlig for at Stabæk er en klubb som våger å satse på en ung trener og jeg skal jobbe beinhardt for at det skal bli bra. Jeg har noen klare tanker om hva vi skal gjøre de første ukene, sier Kjønø til Stabak.no.

- Hva er det første du vil ta tak i?

- Jeg tror vi må generere ny energi og få en ny start. At spillerne nå er ute i ferie og får samlet krefter, tror jeg er greit. Når vi kommer tilbake, må vi sette oss ned, kanskje til og med reise bort. Så må vi bli enige om hvem vi skal være, hva vi skal gjøre og hvordan vi skal snu dette sammen. Vi må samle krefter og dra i samme retning. Det blir det viktigste nå.

Sportssjef Torgeir Bjarmann sammen med Stabæks nye hovedtrener, Eirik Kjønø. 
Sportssjef Torgeir Bjarmann sammen med Stabæks nye hovedtrener, Eirik Kjønø. 

- Det er mye frustrasjon å spore etter en skuffende sesongstart. Hva er din beskjed til Stabæk-fansen?

- Vi må snu det, og vi må jobbe beinhardt alle sammen, spillere, trenere og alle i og rundt klubben. Det arbeidet starter på mandag. Jeg håper vi får se en bedre utgave av Stabæk i de neste kampene. Stabækfansen må vite at alle går på banen for virkelig å «fighte» for poeng. Nå er vi i bunnen, vi er underdogs og da må vi fighte som underdogs også. 

- Hvordan kommer Stabæk til å se ut under Eirik Kjønøs ledelse?

- Jeg ønsker å spille en fotball som går hurtig fremover, og helst langs bakken. Målet er å styre kamper med ball, men ballbesittelse i seg selv er ikke viktig. Vi skal fremover og score så mange mål som mulig.

- Jeg håper vi kan bli bedre på det aggressive høye presset og gjenvinne ball oftere høyt i banen. Da tror jeg vi ligner litt mer på Stabæk i 2008 og sånn som akademiet spiller, sier Kjønø.

Kjønø (30) er født og oppvokst i Kristiansand, nærmere bestemt i Vågsbygd. Kjønø kom til Stabæk fra Grorud før årets sesong. Når han nå overtar treneransvaret på Nadderud, blir han Eliteseriens yngste hovedtrener.

- Hvis vi ser til Europa, har vi flere eksempler på unge trenere. Treneryrket er i ferd med å endre seg. I OBOS-ligaen er det også mange unge trenere og slik var det ikke for noen år siden. Jeg føler meg veldig klar og er trygg på meg selv som trener og trygg på min kompetanse. Ja, jeg er 30 år, men jeg har vært trener i åtte av dem allerede. Jeg har vært i veldig gode miljøer som har bidratt til at jeg er den treneren jeg er i dag, sier Kjønø.

Hør hva sportssjef Torgeir Bjarmann sier om ansettelsen av Eirik Kjønø som Stabæks nye hovedtrener: 

Annonse fra Eliteserien: