En klippe på landslaget takker for seg...

..etter et VM uten sidestykke og med en følelse av anerkjennelse.

Annonse:

Etter strålende VM-innsats er det på sin plass for oss i Stabæk å hedre keeperen vår. Etter 16 år på landslaget har hun nå bestemt seg for at nok er nok. Årets VM i Frankrike ble hennes siste. I 16 år har Ingrid Hjelmeseth vært på landslaget og der har hun opplevd svært mye. Hun synes det er utrolig stas å få representere Norge!

Årets VM

De største forskjellene fra første internasjonale mesterskap til nå, er ifølge Ingrid oppmerksomhet og profesjonalitet. Om årets VM sier hun at det var profesjonelt fra ende til annen. Alle, fra eget forbund, arrangør, FIFA, media, hotell, treningsfasiliteter og støtteapparat stilte opp med det beste de har å by på og det var oppmerksomhet og skikkelig trøkk hele veien. «Alt hadde en rød tråd og var skikkelig imponerende», sier Ingrid. På spørsmål om arbeidet bak det mye omtalte gode samholdet i laget sier hun at det ligger det mye godt arbeid bak. Etter EM i 2017 der det ble «samling i bunn» var alle enige om at de var bedre enn som så. Vi har siden det jobbet med en felles målsettning og ditto planer og «alle var med», sier Ingrid. Første resultatet av det så vi i årets VM der Norge viser at de er blant verdens 8 beste lag.

Detaljer og fokus

Ingrid er flere ganger blitt omtalt som en av verdens beste keepere og det har selvfølgelig ikke kommet av seg selv. Hun er en svært seriøs og dedikert toppidrettsutøver der terping på detaljer og mye og riktig trening står i fokus. Hun prioriterer alltid trening og hun kreve mye av sine lagvenninner og trenerapparat, - det «går litt kuler varmt» innimellom. Venner, familie og andre aktiviteter må vente til hun legger keeperhanskene på hylla. Ved siden av jobben sin som sivilingeniør i Det Norske Veritas, trener hun to ganger hver eneste dag og har 100 reisedøgn i året. Tidlig opp for å trene og så på trening igjen etter jobb er hennes hverdag.  Hos Veritas har hun en stilling som Software Engineer Digital Development. Hun roser arbeidsgiveren for den fleksibiliteten hun får derfra.  

En viktig rolle

Om keeperrollen sier hun at «man må være god på alt». «Det er den mest komplette rollen å ha i et fotballag» og utyper det med at ansvaret er stort og at man må leve med en konstant press om ikke å feile. Det betyr både mentale og fysiske utfordringer og trening for hele kroppen og i tillegg til det mentale. For Ingrid er en god keepertrener et absolutt krav og videre sier hun at det for henne har vært ekstremt viktig med den tillit og tryggheten hun har fått fra spillerne og trener. Siden EM i 2009 har hun følt en enorm støtte fra landslaget. For å understreke alvoret for keeper´n forteller Ingrid om sin samboer som sitter på tribunen og er nervøs i 90 sammenhengende minutter i hver eneste kamp.  Målvakten kan fort bli syndebukken - også for andres feil.

Barndomsdrømmen?

Ingrids keeperkarriere er ikke et resultat av en barnedrøm, det er noe som vokste seg frem etter at hun ble 16 år, da hun ble anbefalt å stå i mål. Før det var det alpint som var hennes idrettsgren. Fotball begynte hun så smått med i 12-13 års alderen. På spørsmål om hvordan vi skal jobbe med å få opp gode keepere i fremtiden sier hun at vi må, som på guttesiden, få keepertrenere inn tidlig på aldersbestemte lag. Dette vil øke kvaliteten og også heve statusen på denne viktige rollen. Selv om Ingrid nå har bestemt seg for å sette en strek for karrieren så betyr ikke det at hun blir borte fra fotballen. Hun brenner for fotball og en fremtidig keepertrenerrolle er ikke utelukket.

Damefotball fremover

Ingrid blir ivrig også når jeg spør om hennes forventning til utviklingen innen damefotball fremover. Hun peker på de store og positive stegene som er gjort innenfor landslaget og at pressen og publikum også er med. «Vi må bygge videre nedenfra» sier Ingrid, både på landslag og ikke minst klubbnivå. Kvaliteten må opp både på spillere og trenere og toppspillere må få økonomiske betingelser så de kan prioritere og ha mer fokus på sin utvikling. Som med alt som skal bygges opp må det tilføres penger for at vi skal se gode resultater over tid. Vi har mye å gjøre i Norge og hun håper publikum vil følge etter når kvaliteten bedres og mediafokuset øker. Til slutt sier hun at vi i Stabæk har en unik mulighet til å skape store synergieffekter av å ha både herrer og damer på toppen. «Vi har muligheten til å vise veien for likestilling innen fotball i praksis», sier hun. Verden består av 50/50% kvinner og menn. Det er blitt kult å satse på damer og innen fotballen og Stabæk har vi utrolig mange ressurssterke damer som blør for drakta og idretten sin - med jobb og studier ved siden av full trening.  Det bør være interessant for både sponsorer og klubb, landslag, publikum og ikke minst supportere! Dame- og herrefotball er en vinn vinn situasjon, sier Ingrid - vi konkurrerer ikke, men bør sammen kunne gjør klubben og landslagene våre større.

Vi takker Ingrid for praten og vil samtidig hylle henne for den lojaliteten hun viser til Stabæk og landslaget. Hun står i det hun tror på og det skal vi være uendelig glade for.

Kjære supportere i Stabæk Support, publikum og alle BLAA - velkommen til Nadderud på neste damekamp:

Full kampoversikt finner du på terminlisten for 2019

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 13.08.2019
Skrevet av: Elisabeth Rustand / Foto: Kristian Bjerke