Enige om Gift-salg: – En fantastisk reise

Stabæk Fotball og belgiske KAA Gent er enige om en overgang for Gift Orban.

Annonse:

– Vi har blitt enige med Gent om en avtale for Gift, men det er med blandede følelser. Vi hadde egentlig sagt nei til å selge Gift nå, for sportslig blir det et savn på kort sikt. Men det ble en veldig bra økonomisk avtale for klubben, sier sportssjef Torgeir Bjarmann.

Det var han som først oppdaget Gift på en tur til Nigeria mot slutten av 2021. 

Så hentet han den da 19 år gamle spissen til Norge for under et år siden. Det som da var et ubeskrevet blad endte opp som toppscorer og årets unge spiller i OBOS-ligaen.

– Sjeldent

– Fra jeg så Gift for første gang i Nigeria i november 2021 har det vært en fantastisk reise for både han og klubben. Det er under et år siden vi hentet han på siste dagen av vinduet og satte igang visumprosessen. Han scoret mål for reservene med en gang og fortsatte egentlig bare på A-laget.

– Det endte med opprykk for oss, Gift som toppscorer og nå blir han solgt til en stor klubb i Belgia. Det er sjeldent at utviklingen og integreringen går så fort, sier Bjarmann.

Imponerende poengfangst

Han skulle gjerne sett Gift på Nadderud-matta også denne sesongen, men da det rette tilbudet dukket opp var både klubb og spiller klare på at en overgang var det riktige valget.

Gift er nå på plass i Belgia og endte dermed på solide 19 mål og 7 assist på bare 24 kamper som Stabæk-spiller siden debuten i mai.

Stabæk Fotball er stolte over å at nok en spiller har utviklet seg hos oss og tatt steget ut i Europa. 

Vi ønsker Gift masse lykke til med sitt neste kapittel og takker han for tiden på Nadderud.

Annonse fra Obos-ligaen: