Fem Stabæk-gutter til Argentina: - De må ha øynene og ørene åpne

Argentina har fostret noen av verdenshistoriens beste fotballspillere. I dag dro 16 elever ved NTG Bærum til Buenos Aires for å lære.

Annonse:


Totalt 16 ungdommer, fem av dem fra Stabæk, satte i dag kursen mot Sør Amerika.  Oppholdet varer i ni dager og er en kombinert studietur/treningsleir. 

- Det blir veldig gøy å se hvor gode de er i Argentina. Det er et stort fotballand, hvor mange kjemper for å komme ut av fattigdom. De må ofre mye. Det blir spennende å se hvor nivået ligger. 

Det sier Stabæk-keeper Herman Kristian Wulff. Med seg på turen får han selskap av lagkameratene og skolekameratene fra NTG Bærum, Christopher Cheng, Lars Petter Hotvedt, Peder Vogt og Christopher Hurleen. 

- Hva er det første som popper opp i hodet ditt når jeg sier Argentina? 

- Det er Messi, selvfølgelig. Kan ikke si noe annet, smiler Herman. 

Christopher Cheng nikker. 

- Det blir spennende å oppleve en fotballkultur som er veldig annerledes fra den vi har i Norge. Det blir også gøy å få matchet seg mot gode lag, blant annet River Plate, som vant det argentinske mesterskapet for juniorer. Vi ser frem til det. 

Hvilken type fotball forbinder du med Argentina? 

- Jeg tenker i hovedsak på angrepsspill. De beste spillerne fra Argentina er jo angrepsspillere, sier Cheng. 

- Det betyr mye å få disse erfaringene. Det er positivt og noe som vi kan dra nytte av videre i fotballkarrierene våre. 

Initiativtaker til turen er sportssjef ved NTG Bærum, Viggo Strømme. Han har selv vært i Argentina elleve ganger. Første besøk fant sted for over 20 år siden. 

- Guttene må ha øynene og ørene åpne og være klare for å lære av en skikkelig fotballkultur. 

- Kulturen og tankesettet når det gjelder fotball er ganske annerledes fra det vi er vant med. I Argentina er det fattige gutter som skal opp og frem. Der er fotballen den store muligheten i livet. 

Viggo Strømme

- Hva gjorde at du ble grepet av den argentinske fotballkulturen? 

- Det var VM i 1978. Jeg satt hjemme i stua og så at konfettien ble kastet utover Estadio Monumental i Buenos Aires. som også våre gutter skal besøke. Det var der det startet for min del. 

Hva assosierer du med Argentina - både landet og fotballnasjonen? 

- Det er lidenskapen for fotball og for livet. Det er et veldig hyggelig folkeslag, veldig imøtekommende, men samtidig er det litt røft og tøft der. Et veldig spennende land. Miksen mellom den europeiske kulturarven og litt galskap, det elsker jeg. 

- Blir det tid til til litt argentinsk biff også? 

- Biff blir det, og kanskje litt tango. De må få med seg mer enn bare fotball, smiler Strømme. 

Programmet:   

Kamper mot ungdomslagene til Boca Juniors, River Plate og Vélez Sársfield

Guidet tur

Seminar

Skolearbeid 


Annonse fra Obos-ligaen: