Før kampen: Lillestrøm – Stabæk

Det er tre kamper igjen av Eliteserien 2019 og vi tar fatt på sesongens nest siste bortekamp. Søndag reiser vi til Åråsen for å kjempe mot Lillestrøm.

Vi er så godt som sikret plass i Eliteserien 2020, men tre poeng vil gjøre at vi ikke kan rykke ned i det hele tatt.

Bunnstriden
Slik ser det ut for lagene på den nedre delen av tabellen i det vi har tre kamper og 9 poeng å spille om før Eliteserien er ferdig for denne gang:

Tall i parentes er målforskjell.

Vi har 7 poeng ned til Strømsgodset på kvalik og 9 poeng ned til Mjøndalen og Ranheim på direkte nedrykk. Det vil si at seier over Lillestrøm på søndag betyr at vi har sikret oss plass i Eliteserien 2020.

Varierende på eget gress
Resultatene til Kanarifuglene har variert på hjemmebane denne sesongen. 13 kamper spilt og de har vunnet 5, fått poengdeling i 4 og tapt 4. Det er scoret 31 mål på Åråsen denne sesongen, der de selv har notert seg for 15.

Etter 27 spilte runder ligger de på 11. plass med 29 poeng, kun tre poeng ned til Strømsgodset på kvalik og fem poeng ned til direkte nedrykk.
Totalt sett har de kun vunnet 7 kamper, fått 8 uavgjort og tapt 12. Målforskjellen er 30-42.

Vi har fått sving på bortestatistikken og står nå med to strake seiere på bortebane. 13 bortekamper er spilt og vi har vunnet 4, spilt to uavgjort og tapt 7. Vi har en målforskjell som viser 14-20.

2018-statistikk
Lillestrøm endte fjoråret på en 12. plass med 32 poeng. Da ble det 7 seiere, 11 uavgjort og 12 tap samt en målforskjell på 34-44.

Kampen mot oss på Åråsen endte med et 3-2 tap for oss etter at Thomas Lehne Olsen gav vertene ledelsen rett etter pause. Franck Boli utlignet etter det 69. minutt før han økte til 1-2 i det 70. minutt, men to kjappe fra Mats Haakenstad sørget for at Lillestrøm tok alle tre poengene.

Tidligere kamper
30.09.2018 Lillestrøm 3-2 Stabæk (Eliteserien)
26.08.2017 Lillestrøm 3-1 Stabæk (NM – Kvartfinale)
15.07.2017 Lillestrøm 2-2 Stabæk (Eliteserien)
10.07.2016 Lillestrøm 1-2 Stabæk (Tippeligaen)
26.04.2015 Lillestrøm 0-2 Stabæk (Tippeligaen)
24.05.2014 Lillestrøm 5-1 Stabæk (Tippeligaen)
04.11.2012 Lillestrøm 6-0 Stabæk (Tippeligaen)
15.10.2011 Lillestrøm 1-1 Stabæk (Tippeligaen)
10.04.2010 Lillestrøm 0-0 Stabæk (Tippeligaen)
31.08.2009 Lillestrøm 1-2 Stabæk (Tippeligaen)
01.09.2008 Lillestrøm 1-1 Stabæk (Tippeligaen)
26.09.2007 Lillestrøm 2-0 Stabæk (NM – Semifinale)
28.05.2007 Lillestrøm 1-1 Stabæk (Tippeligaen)
01.10.2006 Lillestrøm 2-2 Stabæk (Tippeligaen)
07.06.2004 Lillestrøm 3-0 Stabæk (Tippeligaen)
26.04.2003 Lillestrøm 0-2 Stabæk (Tippeligaen)
02.06.2002 Lillestrøm 1-2 Stabæk (Tippeligaen)
24.09.2000 Lillestrøm 0-0 Stabæk (Tippeligaen)
02.05.1999 Lillestrøm 1-2 Stabæk (Tippeligaen)
04.10.1998 Lillestrøm 2-3 Stabæk (Tippeligaen)
23.07.1997 Lillestrøm 0-2 Stabæk (Tippeligaen)
20.08.1995 Lillestrøm 2-2 Stabæk (Tippeligaen)

Helt siden vårt første opprykk i 1995 har resultatene i møtene borte mot Lillestrøm vært varierte. Hele 22 ganger har vi møttes, der to av kampene har vært i Cupen. Resultatene etter de 22 møtene er fordelt med 8 seiere til oss, 8 uavgjort og 6 tap. Det har blitt scoret 67 mål siden 1995 og målforskjellen er Lillestrøm 37-30 Stabæk.

Sist vi tok 3 poeng med hjem fra Åråsen var i 2016. Da var det Moussa Njie og Agon Mehmeti som scoret målene våre i en kamp som endte 1-2.