Før kampen: Stabæk – Sarpsborg 08

Da var VM og sommerpausen over og på søndag braker det løs igjen når vi får Sarpsborg 08 på besøk.

Annonse:

Kjøp billetter til Stabæk - Sarpsborg 08 her

Lagene møttes i Sarpsborg i slutten av mai. Den kampen endte med et 4-2 tap i en kamp der vi tok en tidlig ledelse og utlignet til 2-2, før Sarpsborg satte inn 3-2 og 4-2 i løpet av tre minutter.

Nå har spillerne hatt en liten sommerferie og er nå klare til dyst og til å kjempe om plassen i Eliteserien.

Målgarantister

Sarpsborg har kun gått målløse av banen én gang i løpet av 16 kamper denne sesongen, det var helt tilbake til slutten av april da de fikk besøk av Bodø-Glimt. På de 15 kampene de har scoret mål har det til sammen blitt 30 nettkjenninger, hvilket gir et snitt på 2 mål per kamp. Det er også nest flest scorede mål denne sesongen, kun Molde ligger foran med sine 31. Gjestene har også sluppet inn 20 mål.

De 16 spilte kampene i år er fordelt med syv seiere, fem uavgjort og fire tap hvilket gjør at de for øyeblikket ligger på 6. plass med 26 poeng, ni poeng bak serieleder Brann.

Stabæk på sin side ligger på kvalikplass med 14 poeng og har kun tre seiere, fem uavgjort og åtte tap med en målforskjell på 16-28.

Hjemmebane fordel?

Statistikken til Stabæk på Nadderud er litt mer positiv. Syv kamper på eget gress fordeler seg med tre seiere, tre uavgjort og kun ett tap. I tillegg har vi en målforskjell på 9-7.

Sarpsborg har vært noe ujevne på bortebane og står med to seiere, tre uavgjort og to tap på sine syv bortekamper. Halvparten av målene de har sluppet inn har vært på bortebane, mens de har kun klart å score under en tredjedel av målene sine borte (9/30).

Tidligere kamper

17.04.2017 Stabæk 3-0 Sarpsborg 08 (Eliteserien)

22.10.2016 Stabæk 1-2 Sarpsborg 08 (Tippeligaen)

12.07.2015 Stabæk 0-0 Sarpsborg 08 (Tippeligaen)

11.05.2014 Stabæk 3-2 Sarpsborg 08 (Tippeligaen)

Siden Sarpsborg 08 ble stiftet i 2008 har klubbene møttes i Bærum fem ganger. I løpet av de fem kampene har det endt med tre Stabæk-seiere, ett uavgjort og én Sarpsborg-seier. Målforskjellen er 9-4. Vi ser gjerne at dette er en trend som fortsetter.

Toppscorer

6 – Ohi Omoijuanfo (STB)

5 – Ole Jørgen Halvorsen, Patrick Mortensen (S08)

4 – Franck Boli (STB) Ronnie Schwartz, Amin Askar (S08)

3 – Ola Brynhildsen, Tonny Brochmann (STB) Mikkel Agger, Kristoffer Zachariassen (S08)

1 – Jon-Helge Tveita, Matti Lund Nielsen, Joonas Tamm, Joachim Thomassen, Harmeet Singh (S08)

Assist

5 – Ole Jørgen Halvorsen (S08)

3 – Franck Boli (STB)

Joachim Thomassen (S08)

2 – Tonny Brochmann, Ohi Omoijuanfo (STB) Harmeet Singh (S08)

1 – Daniel Granli, Jeppe Moe, John Hou Sæter, Ronald Hernández, Ola Brynhildsen, Hugo Vetlesen (STB) Kristoffer Larsen, Rashad Muhammed, Mikkel Agger, Jon-Helge Tveita, Ronnie Schwartz, Joonas Tamm, Joackim Jørgensen, Kristoffer Zachariassen (S08)

Gule kort

5 – Jeppe Moe, Hugo Vetlesen (STB)

3 – Vadim Demidov (STB) Ole Jørgen Halvorsen, Amin Askar, Harmeet Singh (S08)

2 – Tonny Brochmann, Andreas Hanche-Olsen, Tobias Børkeeiet (STB) Rashad Muhammed, Ronnie Schwartz, Matti Lund Nielsen, Joachim Thomassen, Kristoffer Zachariassen (S08)

1 – Franck Boli, Martin Ovenstad Rønning, John Hou Sæter, Mandé Sayouba (STB) Joonas Tamm, Patrick Mortensen (S08)

Annonse fra Eliteserien: