Før kampen: Stabæk – Bodø/Glimt

På søndag er det igjen klart for kamp og vi får besøk av et av formlagene så langt i sesongstarten når Bodø/Glimt kommer på besøk.

Annonse:

I løpet av de fire første kampene har de slått begge storfavoritten til å ta seriegullet denne sesongen. Både Rosenborg og Molde ble slått på Aspmyra, henholdsvis 2-0 og 3-2. I deres første bortekamp ble det litt av en thriller da de besøkte Mjøndalen i en kamp som endte 4-5, der Bodø/Glimt scoret seiersmålet, 11 minutter på overtid i en kamp som hadde alt.

Årets første poengtap kom forrige runde da Sarpsborg 08 fikk med seg 1-1 og ett poeng fra nord.

Varierende sesongstart
Stabæk har på sin side åpnet med litt varierende resultater. Første runde kom Lillestrøm på besøk til Nadderud i en kamp som endte 1-1. Deretter var det klart for sesongens første bortekamp når vi gjestet Molde og Aker stadion, der det ble et 3-0 tap.

Deretter kom regjerende seriemester Rosenborg på besøk til Nadderud og vi fikk sesongens første seier etter 3-1. Men vi kom fort ned på jorda igjen etter en tur til Haugesund på mandag da det ble nok et 3-0 tap på bortebane.

2018-fakta
Det er en stor endring i Glimt-laget i år sammenlignet med samme tid i fjor. Etter fire spilte runder stod de kun med én seier og tre tap og de hadde en målforskjell på 3-7.

Til slutt ble det en 11. plass for de gulkledde fra nord og fasiten var seks seiere, 14 uavgjort, 10 tap og 32-35 i målforskjell.

Glimt klarte bare å ta 14 poeng på bortebane i fjor og fikk kun to seiere på fremmed gress ellers var det åtte uavgjort, fem tap og en målforskjell på 10-17.

Stabæk var helt klart bedre på hjemmebane enn bortebane i fjor og statistikken viser fem seiere, seks uavgjort og fire tap på 15 kamper. Målforskjellen var 23-22.

Kampen mellom disse lagene på Nadderud i fjor endte med 0-0.

Ubeseiret hjemme
Det er ikke spilt mye av årets sesong, men til nå er vi ubeseiret på hjemmebane og slik kan det gjerne fortsette. Samtlige av de fire poengene og målene vi har scoret i år har kommet på Nadderud.

Gjestene er også ubeseiret på bortebane, men har kun spilt én kamp. Den vant de, som tidligere nevnt, 5-4 da de besøkte Mjøndalen.

Før forrige runde var vi eneste laget som ikke hadde pådratt seg kort. Det endret seg da vi besøkte Haugesund og Vadim Demidov må sone karantene for det røde kortet (to gule) han pådro seg i første omgangen, ellers havnet også stopperkollega Madis Vihmann i boka til dommeren med et gult kort samt innbytter Nikolaj Kirk.

Tidligere kamper
10.06.2018 Stabæk 0-0 Bodø/Glimt (Eliteserien)
26.09.2016 Stabæk 1-0 Bodø/Glimt (Tippeligaen)
07.06.2015 Stabæk 3-2 Bodø/Glimt (Tippeligaen)
12.03.2015 Stabæk 1-1 Bodø/Glimt (Treningskamp)
27.04.2014 Stabæk 2-1 Bodø/Glimt (Tippeligaen)
25.10.2009 Stabæk 2-0 Bodø/Glimt (Tippeligaen)
03.08.2008 Stabæk 4-1 Bodø/Glimt (Tippeligaen)

Vi har hatt god kontroll hjemme mot Bodø/Glimt. Vi må helt tilbake til 2004 for å finne sist gang Glimt vant på Nadderud, da vant de til gjengjeld stort (2-5). Siden da har ikke nordlendingene slått oss.

Det er spilt syv kamper mellom lagene, én treningskamp (som endte uavgjort) og fem seriekamper som alle har endt med Stabæk-seier.

Målforskjellen fra disse syv kampene er 13-5. Dermed har vi statistikken på vår side og krysser fingrene for at den statistikken skal holde seg.

Toppscorer
2 – Franck Boli (STB)
      Morten Konradsen, Geir André Herrem (B/G)

1 – Emil Bohinen, Ola Brynhildsen (STB)
      Vegard Amundsen Bergan, Fredrik André Bjørkan, Vegard Leikvoll           Moberg, Ulrik Saltnes, Amor Layoni, Håkon Evjen (B/G)

Assist
1 – Emil Bohinen, Ronald Hernández, Madis Vihmann, Tobias Børkeeiet (STB)

      Brede Mathias Moe, Geir André Herrem, Håkon Evjen, Erlend Dahl Reitan, Amor Layoni, Vegard Leikvoll Moberg (B/G)
 

Gule kort
2 – Vegard Leikvoll Moberg, Marius Lode (B/G)

1 – Madis Vihmann, Nikolaj Kirk (STB)

       Ulrik Saltnes, Ricardo Friedrich, Erlend Dahl Reitan, Óliver  Sigurjónsson (B/G)

Røde kort

1 – Vadim Demidov* (STB)

*= Soner karantene for rødt kort i forrige kamp.

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 26.04.2019
Skrevet av: Anders Ødegården / Foto: Kristian Bjerke