Før kampen: Stabæk – Ranheim

Etter tre strake bortekamper i Cup og serie er vi endelig tilbake på Nadderud og på søndag får vi besøk av Ranheim.

Vi åpnet sesongen bra på hjemmebane, men de siste to kampene har endt med tap.
Gjestene har hatt en del varierende resultater på bortebane. Seks kamper på fremmed gress har resultert i to seiere, ett uavgjort, tre tap og 5-6 i målforskjell.

I Eliteserien har Ranheim kun spilt to kamper på naturgress i år, det endte med tap i Lillestrøm og seier i Bergen.

Cupen
Begge lag møtte Eliteseriemotstand i den fjerde runden av Cupen. Ranheim fikk besøk av Brann og vant den kampen 4-0 og er dermed videre til kvartfinale i Cupen hvor de får besøk av overraskelseslaget Fram Larvik.

Det er ikke vi som tok turen til SR Bank Arena for å prøve å ta den første seieren borte mot Viking siden august 2000. Det ble en målrik kamp som hadde hele fem mål i den første omgangen og det stod 3-2 til pause i favør Viking. Etter hvilen var hjemmelaget det førende laget, og det ble ikke bedre av at vi fikk Boli utvist etter 54. minutter. Sluttresultatet ble 5-2 til Viking som dermed er videre til kvartfinale i Cupen.

2018-fakta
Forrige sesong endte Ranheim på 7. plass. Fasiten etter 30 serierunder var 12 seiere, seks uavgjort, 12 tap og en målforskjell på 43-50. Da de gjestet Nadderud i fjor måtte de reise hjem med et 3-2 tap.
Da var det gjestene som kom best i gang etter at Mads Reginiussen sendte dem i ledelsen. Ikke lenge etter lagde de straffe og fikk en mann utvist. Fjorårets toppscorer, Franck Boli, tok straffen og utlignet til 1-1. Det var også resultatet til pause. Ranheim scoret først etter hvilen også. Mads Reginiussen scoret nok en gang etter at det var spilt omtrent en time. To sene mål fra Boli og Aboubakar Keita sørget for at alle de tre poengene ble igjen i Bærum.

Tidligere kamper
23.09.2018 Stabæk 3-2 Ranheim (Eliteserien)
09.06.2013 Stabæk 4-1 Ranheim (Adeccoligaen)

To ganger har lagene møttes i tellende seriekamp og to ganger har vi gått seirende ut av oppgjøret. På de to kampene har det blitt scoret 10 mål som fordeler seg til 7-3 i vår favør.