Før kampen: Stabæk - Sarpsborg 08

På mandag er det ny kamp og vi er igjen på Nadderud. Denne gangen får vi besøk fra Østfold når Sarpsborg 08 tar turen til Bærum. De har med seg en gammel kjenning i Nicolai Næss.

Annonse:

Dette blir en kamp mellom to lag som gjerne ønsker å komme seg oppover på tabellen. «Særpingene» ligger for øyeblikket nest sist på tabellen, kun to poeng foran Godset på bunn. To plasser opp ligger vi med to poeng mer enn gjestene.
Seier for gjestene vil sende dem foran oss med ett poeng, mens en seier til oss vil potensielt kunne skyve oss litt lenger bort fra nedrykksstriden.

Null borteseiere
Sarpsborg er ett av to lag som fortsatt har til gode å ta tre poeng på bortebane. Seks bortekamper til nå har endt med tre uavgjort og tre tap. På de seks kampene har de scoret fire mål og sluppet inn dobbelt så mange.

Vi har hatt varierende resultater på hjemmebane og resultatet etter seks kamper på Nadderud er to seiere, to uavgjort og to tap. Vi har scoret seks mål og sluppet inn fire.

Ser vi på tabellen som en helhet så ser vi at begge lag har spilt tilsammen 13 kamper. Sarpsborg har kun to seiere, seks uavgjort og fem tap. Målforskjellen deres er 12-16.

Fasiten vår på de 13 spilte serierundene er fire seiere, to uavgjort, syv tap og en målforskjell som viser 10-16.

2018-fakta
Ser vi tilbake til fjoråret så ser vi at Sarpsborg endte på 8. plass med 41 poeng. Da stod de med 11 seiere, åtte uavgjort, 11 tap og 46-39 i målforskjell.

Sarpsborg 08 spilte også Europa League fotball i fjor der de kom seg til gruppespillet. Dessverre for østfoldingene endte de sist i gruppa si, men de imponerte i flere kamper. Blant annet hjemme mot Besiktas der de fikk to tidlige scoringer etter 1. og 6. minutter, men en snuoperasjon fra tyrkerne sørget for at det ble 2-3 tap.
Det ble med én seier, to uavgjort og tre tap i gruppespillet der de også scoret 8 mål og slapp inn 13.
Dermed ble det fem poeng, to poeng bak Besiktas på tredje. Malmö tok andreplassen med 9 poeng, mens belgiske Genk var det beste laget i gruppa med 11 poeng.

Spillersalg
Tobias Heintz og Patrick Mortensen var to viktige spillere for Sarpsborg i fjor. Mortensen ble klubbens toppscorer i Eliteserien med 12 mål i tillegg scoret han tre mål i Europa League. For Heintz så ble det ikke mange målpoeng, men han var likevel en viktig spiller for klubben. Til nå ser det ut til at savnet av en målscorer som Mortensen er størst.

Tidligere kamper
05.08.2018 Stabæk 1-3 Sarpsborg 08 (Eliteserien)
17.04.2017 Stabæk 3-0 Sarpsborg 08 (Eliteserien)
22.10.2016 Stabæk 1-2 Sarpsborg 08 (Tippeligaen)
12.07.2015 Stabæk 0-0 Sarpsborg 08 (Tippeligaen)
11.05.2014 Stabæk 3-2 Sarpsborg 08 (Tippeligaen)
02.10.2011 Stabæk 2-0 Sarpsborg 08 (Tippeligaen)

Samme året som vi tok seriegull ble Sarpsborg 08 stiftet. De rykket opp til Tippeligaen for første gang i 2011, men rykket da rett ned igjen. I 2012 endte de på 2. plass i 1. divisjon og rykket dermed opp igjen til Tippeligaen, og der har de vært siden.

Helt siden klubben ble etablert har de besøkt oss seks ganger. Det har endt med tre seiere til oss, ett uavgjort og ett tap. Sammenlagt målforskjell er Stabæk 10-7 Sarpsborg 08. Med 17 mål på seks kamper har vi et snitt på 2,83 mål pr. kamp når disse lagene møtes i Bærum.

Toppscorer
5 – Franck Boli (STB)
4 – Jørgen Strand Larsen (S08)
2 – Ola Brynhildsen (STB)
       Sheldon Bateau, Lars-Jørgen Salvesen (S08)
1 – Emil Bohinen, Luc Kassi, Daniel Braaten (STB)
       Kristoffer Zachariassen, Nicolai Næss, Jonathan Lindseth, Ole Jørgen Halvorsen (S08)

Assist
2 – Emil Bohinen (STB)
       Kristoffer Zachariassen, Ole Jørgen Halvorsen (S08)
1 – Ronald Hernández, Madis Vihmann, Tobias Børkeeiet, Andreas Hanche-Olsen (STB)
       Kristoffer Larsen, Steffen Lie Skålevik, Lars-Jørgen Salvesen, Jørgen Strand Larsen, Matti Lund Nielsen, Nicolai Næss (S08)

Gule kort
4 – Kristoffer Zachariassen** (S08)
3* – Joachim Thomassen, Ole Jørgen Halvorsen (S08)
2 – Madis Vihmann, Emil Bohinen, Steinar Strømnes, Andreas Hanche-Olsen, Ola Brynhildsen (STB)
      Amin Askar, Steffen Lie Skålevik, Jørgen Strand Larsen, Jonathan Lindseth (S08)
1 – Nikolaj Kirk, Marcus Sandberg, Oscar Aga, Herman Geelmuyden, Luc Kassi, Vadim Demidov, Ronald Hernández (STB)
      Ismaila Coulibaly, Jørgen Horn, Matti Lund Nielsen, Nicolai Næss (S08)

Røde kort

1 – Vadim Demidov, Tobias Børkeeiet (STB)

*= Karantene neste kamp ved gult kort denne kampen.
**= Må sone karantene for kort pådratt forrige kamp.

Billetter til Stabæk - Sarpsborg kjøper du her
Annonse fra Eliteserien: