Før kampen: Strømsgodset – Stabæk

Eliteserien 2018 sparkes tidlig i gang, og på søndag tar vi turen til Drammen og Marienlyst for å ta fatt på sesongens første kamp når vi gjester Strømsgodset.

Begge lag har hatt en sesongoppkjøring, men med noe varierende utfall av resultatene.

Hjemmelaget har spilt seks treningskamper hvilket har gitt tre seiere (Bodø/Glimt, Sandefjord og Mjøndalen), ett uavgjort (Lokomotiv Moskva) og to tap (Krasnodar og Sarpsborg 08). Målforskjellen på disse seks kampene har blitt 18-8. Sandefjord ble slått hele 6-0, mens Mjøndalen ble slått 5-0 i generalprøven før seriestart.

Stabæk har på sin side hatt litt andre resultater. I løpet av 11 treningskamper har det blitt fire seiere (Asker, Kongsvinger, Sandefjord og Viking) og syv tap (Ull/Kisa, IFK Göteborg, Strømmen, Vålerenga, Odd, Rostov og Sarpsborg 08). Målforskjellen på disse 10 kampene ble 23-25.

Det startet bra med 5-1 seier over Asker og 7-1 over Kongsvinger i de to første kampene. Etter det har det vært varierende. I generalprøven mot Sarpsborg 08 ble det et tap etter at østfoldingene snudde 0-2 til 3-2.

Nye spillere

Stabæk har mistet Morten Morisbak Skjønsberg, som la opp etter forrige sesong. Hans arvtaker som kaptein ble Andreas Hanche Olsen. Andre spillere som har forlatt Nadderud er Sebastian Pedersen (Godset, lån til Strømmen), Edvard Race (Raufoss) og Sindre Mauritz Hansen (lån Strømmen). 

Inn portene på Nadderud har Steinar Strømnes (Strømmen), Vadim Demidov (Minnesota United), Martin Rønning Ovenstad (lån, Sturm Graz), Abdul-Basit Agouda (Strømsgodset). I tillegg er det flere spillere som har vært en del av Stabæk-systemet lenge og som har signert proffkontrakt og blitt tatt opp i A-stallen.

Drammenserne har mistet Abdul-Basit Agouda (Stabæk), Henrik Bredeli (Fram Larvik), Sebastian Pedersen (lån, Strømmen) og Pontus Engblom (Sandefjord).

For å erstatte og styrke stallen har de hentet følgende spillere: Mostafa Abdellaoue (Aalesund), Amahl Pellegrino (Mjøndalen), Herman Stengel (Vålerenga), Christopher Lindquist (returnerer fra lån i Florø) og Lars Sætra (Baoding Rongda).

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: