Forlater Stabæk etter 15 år: - Jeg er veldig takknemlig

Stabæk og Brøndby er enige om en overgang for Tobias Børkeeiet.

Annonse:

Tobias Børkeeiet har gått gradene i Stabæk siden han var fem år gammel. Nå, 15 år senere, er han klar for å forlate redet. I ettermiddag gikk overgangen til danske Brøndby i orden. 

- Det blir rart å forlate Stabæk. Jeg har aldri byttet klubb før så det blir en overgang i seg selv. Jeg er utrolig stolt og takknemlig for alt det jeg har gjort i Stabæk og at jeg har gått alle gradene opp til A-laget. Jeg er veldig takknemlig overfor klubben.

- Det betyr veldig mye for meg. Alle vi unge spillere har ambisjoner om å komme oss videre og spille et sted i utlandet. Jeg har valgt å ta steget nå til Danmark og Brøndby. Jeg ser veldig frem til det og gleder meg mye.

Børkeeiet fikk debuten i Eliteserien i åpningskampen mot Strømsgodset i 2018. I løpet av halvannen sesong spilte han 44 offisielle kamper for A-laget og noterte seg for ett mål. Det var av det særdeles viktige slaget - nemlig matchvinnerscoringen hjemme mot Aalesund i første kvalikkamp. 

Stor interesse

Nå er det altså den danske hovedstaden og Superligaen som venter midtbanestrategen. Men overgangen ble ikke til på en dag. Det har vært en lang prosess, forteller sportssjef Inge André Olsen. 

-  Den første interessen dukket opp i november, desember i fjor, og det var forhandlinger gjennom vinteren. Men vi ble ikke enige da. Så tok det seg opp igjen før VM, og da kom det andre klubber på banen også, som har lagt inn bud og som vi har forhandlet med. Nå trakk Brøndby det lengste strået her, og det skjedde i siste time før han var på vei til en annen klubb, utdyper Olsen. 

- Det er en bra avtale for Stabæk. Men vi synes samtidig det er litt trist og vemodig. Tobias er Stabæk-gutt, har spilt hele livet her og er utviklet gjennom Stabæk-akademiet. Han har gått på NTG hvor han har hatt gode trenere og gode lærere. Han har hatt et trygt og godt opplegg rundt seg som har gjort at han har utviklet seg til den spilleren han er i dag.

Jobber med erstatter

Å gi slipp på en sentral spiller som Tobias midt i sesongen, er ikke noe Stabæk gjør med lett hjerte. Men klubben har vært i en prosess der mulige erstattere har vært sirklet inn. 

- Det er litt kjipt å miste han nå i et tett kampprogram, og før vi har en erstatter på plass. Men vi har vært klar over at dette kunne skje og kommer til å ha en erstatter på plass i nær fremtid, sier Olsen. 

- Modellen fungerer

Olsen understreker at Børkeeiets overgang til Brøndby, viser at Stabæk- modellen fungerer. 

- Dette er en overgang som er helt i tråd med vår strategi. Jeg må understreke at det er svært hyggelig at vi her snakker om en gutt som er vokst opp et steinkast fra Nadderud stadion og som har tråkket sine barnesko på kunstgresset på Nadderud. Og som har pugget og lest ut bøkene på NTG. At han får muligheten til å ta steget ut av Norge, er noe vi er veldig stolte over.

- I tillegg er det en økonomisk oppside for Stabæk. Modellen vår fungerer. Vi investerer mye penger og tid i å utvikle unge spillere. Vi investerer tid og ressurser på å få de opp på et A-lag og forberede dem på Eliteserie-fotball, slik at de får vist seg frem mot de beste i Norge. Tobias har gjort dette med bravur. Vi er veldig glade for muligheten han nå har fått til å gå videre. Og vi er ekstremt glade for at Stabæk-akademiet igjen har levert nok en stor spiller, som jeg tror vi vil se både for A-landslaget og i store kamper ute i Europa i årene som kommer. 

- Jeg er veldig sikker på at Tobias kommer til å gå rett inn i Brøndby og være en viktig spiller der fra første dag, avslutter sportssjefen. 

Fra Kleivveien til København. Vi er stolte over deg, Tobias, og ønsker deg alt godt på veien videre.  

Annonse fra Obos-ligaen: