Første hjemmeseier for Stabæk 2

Etter to skuffende hjemmekamper med mange mål begge veier, tok rekruttene endelig en velfortjent og kontrollert seier.

Annonse:

Stabæk 2-Sunndal 2-1 (0-0)

Stabæks lag:
Jonas Vatne Brauti-Christopher Hurleen, Jie Sun (William Kulvik '46), Mathis Haugen, Kasper Elias Strøm (Jesper Vogtengen '79)-Jørgen Thue Kristiansen, Kristian Fredrik Arnstad, Raymond Gyasi (Thomas Vold '63)-Oscar Aga (Peder Vogt '46), Herman Geelmuyden, Magnus Lundal (Kristian Bernt Torgersen '46)

Joakim Bjerkås '87

Nyopprykkede Sunndal kom visstnok til Nadderud kunstgress uten de helt store forventningene, men den første omgangen mot et ungt Stabæk-lag var jevnspilt. Hjemmelaget hadde kanskje et lite overtak i selve spillet, men de få sjansene kom begge veier uten at noen fikk hull på byllen. Etter pause gjorde Stabæk-trener Øystein Garborg et trippelbytte og kampen endret karakter - kun unntaksvis slapp nordmøringene til, mens sjansene begynte å hagle mot Sunndal-keeper Erik Iversen. Etter 58 minutter måtte Sunndals Ola Ruud Ramsli ta ulovlige midler i bruk for å holde igjen Kristian Arnstad, og dommer pekte korrekt på straffemerket.

Herman Geelmuydens straffe overlistet ikke Iversen, men på returen sto Raymond Gyasi glimrende plassert og tuppet inn ballen fra kort hold. Dermed var det endelig hull på byllen, men Stabæk hadde ikke tenkt å gi seg. "Hammy" bommet på straffen, men var innstilt på å få til en scoring. Knapt et kvarter etter målet fikk han lønn for strevet. Praktfullt forarbeid av Christopher Hurleen plasserte Geelmuyden med ballen nesten rett foran mål. Der gjorde unggutten ingen feil, og det sto 2-0. Stabæk slapp opp litt på gassen etter dette, uten at Sunndal fikk komme noe særlig mer inn i kampen. På overtid fikk de et frispark på høyre side av feltet, og innlegget var borti et ulykksalig Stabæk-hode, som fastsatte sluttresultatet til 2-1.

Med denne hjemmeseieren er 2. laget på sju poeng, trygt plassert midt på tabellen. Sesongen fortsetter borte mot Lørenskog mandag, og mandag 3. og søndag 9. juni er det hjemmekamper mot Moldes rekrutter og Eidsvold Turn. 3. divisjon tar ikke ferie!