Fra akademiet til A-laget: Olav Lilleøren Veum har signert proffkontrakt

Her kommer en unggutt som elsker å forsvare mål.

Annonse:

Olav Lilleøren Veum blir belønnet med proffkontrakt. 17-åringen er midtstopper og har hatt en strålende utvikling de siste årene. 

- Styrkene mine ligger først og fremst i det defensive. Jeg er en ledertype, som også er ganske trygg med ballen i beina. Så elsker jeg å forsvare, da.

STOLT MAMMA: Olav sammen med mamma Lene Kristin Lilleøren Veum. 
STOLT MAMMA: Olav sammen med mamma Lene Kristin Lilleøren Veum. 

- Du liker å gå litt i krigen? 

- Ja, jeg liker å stå frem når det butter litt imot. Det er da jeg liker meg best på fotballbanen. 

Veum har kamper for U16-landslaget - og det var tidligere Stabæk-trener Jan Peder Jalland som ga han debuten med flagget på brystet. Nylig ble Veum også tatt ut på U17-landslaget sammen med Stabæk-kompisene Philip Conradi Schie og Viktor Engh. 

Sportssjef Torgeir Bjarmann ser frem til å følge Veums utvikling på nært hold de neste årene. Den gamle stopperkjempen fryder seg over at Stabæk har fått frem nok en spennede stoppertype. 

Olav Veum og sportssjef Torgeir Bjarmann
Olav Veum og sportssjef Torgeir Bjarmann

- Olav har trent mye med A-laget i vinter og har vist god utvikling. Han har bra fysikk og er en veldig hyggelig og oppegående gutt med gode holdninger. Han jobber steinhardt på trening og viser god mentalitet. Vi har veldig god tro på at Olav om en liten stund skal kjempe om å spille utpå den grønne matta her, sier Bjarmann og peker på Nadderud. 

Veum startet å spille fotball i Nesøya, og var også innom Holmen, før han til slutt endte opp på Nadderud for to og et halvt år siden. Det synes alle vi i Stabæk er helt topp - og vi gleder oss til fortsettelsen! 

Unggutten har fått draktnummer 31 i årets sesong. 

Se intervju med Torgeir Bjarmann: 

Annonse fra Obos-ligaen: