Fikk rødt kort - så ble han straffehelt

Viktor Gustavsen Engh ble utvist mot Danmark - men i finalen var han tilbake mellom stengene og ble den store helten med to strafferedninger.

Annonse:

Viktor Gustavsen Engh er en meget talentfull keeper i Stabæk-akademiet, og også et regelmessig innslag på Norges G17-landslag. Under landslagssamlingen den siste uken har han virkelig vært i begivenhetenes sentrum.

Frikjent 

I kampen mot Danmark ble han utvist like etter at han ble byttet inn. 

- Han var noen centimeter utenfor streken da han reddet et skudd. Det var helt riktig av han å gå etter ballen, om han ikke hadde gjort det hadde vi tapt kampen, beskrev landslagstrener Luis Pimenta situasjonen. 

Men det skulle bli en meget lykkelig slutt for Engh og Norge - for i finalen mot Belgia leverte Stabæk-målvakten en strålende kamp.

Ros fra sjefen

I førsteomgang hindret Engh 2-0-ledelse til Belgia da han reddet et straffespark.

- Han reddet straffen og returen. En fantastisk dobbeltredning, forteller Pimenta.

Og i straffesparkkonkurransen reddet Engh nok en straffe og bidro dermed sterkt til turneringsseier. Og etter kampen vanket det fortjent skryt fra sjefen. 

- Han var banens beste i dag, slo landslagstrener Luis Pimenta fast.

- Han har jobbet veldig profesjonelt med keepertrener Espen Skistad de siste dagene, både teknisk og mentalt. Det er veldig fortjent at han kan avslutte samlingen på denne måten, sier Pimenta til fotball.no. 

Annonse fra Eliteserien: