Fra Viking til Stabæk

Simen Albin Thøgersen gjør comeback på Nadderud som fysisk trener for A-lag herrer.

Annonse:

Simen Albin Thøgersen (29) er tilbake i Stabæk som fysisk trener for A-lag herrer. Han har tidligere jobbet fem og et halvt år i klubben. Da var han i hovedsak tilknyttet akademiet. 

Thøgersen kommer fra Skien og har selv spilt fotball i mange år, sist for Brodd i Norsk Tipping-ligaen. 

Simen Albin Thøgersen er allerede i gang på feltet. 
Simen Albin Thøgersen er allerede i gang på feltet. 

- Som å komme hjem

De siste årene har han vært fysisk trener i Viking og for alderbestemte landslag. Nå tar han med seg flyttelasset fra oljebyen til Østlandet og blir en del av Stabæks etter hvert robuste støtteapparat rundt A-laget. 

- Jeg har vært her i fem og et halvt år tidligere, så jeg føler jeg kommer hjem. Jeg har gått i gangene her så lenge jeg kan huske, sier Thøgersen, som var både fysisk trener og fysioterapeut da han jobbet i klubben forrige gang. 

Individuell oppfølging

Siden januar har Stabæk forsterket støtteapparatet rundt A-laget med en ny assistenttrener, ny mental trener, og nå kommer Thøgersen inn og skal sørge for at spillerne orker å stå distansen i kampene. 

- Det er det største teamet jeg har vært en del av, og det med best muligheter til å følge opp spillerne individuelt. Det må vi utnytte. 

Slik blir hverdagen

Thøgersen får et utvidet ansvar for spillernes fysiske form og utvikling, både på og av feltet. 

- Jeg får ansvaret for at det ser bra ut fysisk. Jeg skal følge opp gps, oppvarming og det som omhandler den fysiske delen av spillet. Og jeg skal følge opp spillerne individuelt, på feltet og i styrkerommet, forteller Thøgersen. 

Thøgersen hadde sin første arbeidsdag i sitt Stabæk-comeback på mandag. Han er trygg på at Stabæk-spillerne vil være godt rustet for årets sesong når den etter hvert kommer i gang. 

- Når det blir seriestart, skal vi bite ordentlig godt fra oss.  

- Kraft og fart i spillet

Thøgersen er tydelig på sine metoder og hvordan han kommer til å legge opp treningen. 

- Enkelt fortalt ønsker jeg at vi skal ha kraft og fart i spillet. Det blir mye løping, men vi skal løpe på en fornuftig måte, helst i spill. Det blir unntaksvis at vi skal løpe isolert. Kraft, fart og aggressivitet, det blir viktig, gjentar Thøgersen. 

Vi ønsker Simen hjertelig velkommen tilbake til Nadderud!  

_F8A2116
Mats Solheim, Fitim Azemi og resten av Stabæk-gjengen legger grunnlaget for en lang sesong i Eliteserien. 

 

Annonse fra Eliteserien: