Fredrik Haugen har signert

Han har spilt 224 eliteseriekamper for en av våre rivaler i bunnstriden. Men når Fredrik Haugen returnerer til norsk fotball, er det Stabæk og ikke Brann som blir hans ny arbeidsgiver.

Annonse:

Fredrik Haugen er født og oppvokst i Bergen, og det er også i hjembyen han skapte seg et navn. Fra 2011 og ut fjorårssesongen spilte han 276 kamper for Brann.  

Men denne høsten er det Stabæk som gjelder. 

- Jeg har lyst til å spille fotball og hjelpe Stabæk til å holde plassen. Jeg tror det er vinn-vinn for alle parter, sier Haugen til Stabak.no. 

Ringte Yaw

Før Haugen signerte papirene som gjør ham til Stabæk-spiller ut sesongen, snakket han med kapteinen vår. Det gjorde valget enklere for den ettertraktede midtbanespilleren. 

- Yaw er en god kompis av meg og jeg kjenner også flere andre på laget. Det virker som en veldig fin gjeng, sier Haugen, som nå legger bak seg et drøyt halvår i AEK Larnaca på Kypros. 

- Det var spennende, en bra opplevelse. Men også litt uforutsigbart. Laget byttet trener og sportssjef veldig ofte. Det gjorde det vanskelig å etablere seg på banen. Men det er et opphold jeg ikke ville vært foruten, sier Haugen, som nå ser frem til nye utfordringer i Stabæk. 

Trigges av situasjonen

- Det trigger meg litt den situasjonen Stabæk er i. Jeg håper jeg kan bidra med litt erfaring, være med i det offensive spillet og skape sjanser for laget. Og forhåpentligvis kan jeg komme inn og gi en ekstra giv til laget, som bidrar til at vi holder plassen, sier Haugen. 

At han nå går til en av Branns nedrykksrivaler, bruker han ikke mye energi på. 

- Jeg tenker først og fremst på Stabæk og at vi skal holde plassen. Det er det eneste som betyr noe nå. Dette skal vi klare sammen. Men jeg er jo glad i Brann og håper begge holder seg, sier Haugen, som får et gjensyn med Bergen by og Brann stadion i oktober. 

Annonse fra Obos-ligaen: