Nadderud-drone 5. november 2023

G15 nasjonale mestere: Hyllet i pausen mot Glimt

G15-laget vår fullførte lørdag sin siste hjemmekamp og kan med denne sesongen kalle seg Norges beste akademi-lag født i 2008.

Annonse:

Sesongen har vært delt i to, hvor vi i vår var i gruppe med Skeid, Kongsvinger, Tromsø og Bodø/Glimt. Dette ga god utvikling. Særlig ble vi utfordret av lagene som var gode til å forsvare seg lavere i banen. Kombinert med to utenlandsturneringer i Rotterdam og Malmö var dette en veldig lærerik vårsesong. 

Lagbilde G2008.jpg
G15 etter sesongens siste kamp og seieren var sikret

Utenlandsturneringene

Utenlandsturneringene kan trekkes frem som høydepunkter for hele laget, hvor vi får tydelige svar på at vi må utvikle bedre kvalitet i å score mål og hindre målsjanser fra dødball. Samtidig får vi svar på at det ikke er mye som skiller oss fra gode plasseringer. 

I Rotterdam ender vi som nummer 12. Vi slår West Ham 3-2 i første kamp og taper de to neste gruppespillkampene 1-2 mot Club Brügge og 2-3 mot Midtjylland. Vi får svarene vi ønsker, prestasjonene er nokså gode, men vi er samtidig skuffet over at det ikke er godt nok til et bedre resultat.

Svarene brukte vi til å forberede oss inn mot Malmö Trophy som begynte seks uker senere. I denne turneringen ender vi som nummer fire av ti lag. Vi har tydelig progresjon og får blant annet med oss uavgjortresultater mot RB Leipzig (0-0) og SL Benfica (1-1). Sammen med seier mot finske Pkku (1-0) var det nok til andreplass i gruppen bak Dinamo Zagreb. Bronsefinalen endte med 0-1-tap for greske Paok.

I høst ble vi slått sammen til et A-sluttspill i nasjonal G15 sammen med de andre gruppevinnerne: Brann, Viking, Godset, Odd og Ålesund. Dette var for det meste tette og jevne kamper som var akkurat det vi trengte for å utvikle oss videre etter en god vår. Det finnes ikke noe bedre enn godt motspill for å pushe oss til neste nivå. Hver eneste trening og hvert eneste møte vi har brukt på Brakka sammen har blitt brukt for å utvikle oss som spillere og trenere. 

Utvikling på og utenfor banen

Trenerteamet har et ønske om å utvikle et lag som tar ansvar og som tar vare på hverandre for å utvikle seg til å bli best mulig. Dette innebærer at spillere og trenere sammen er nysgjerrige og løser problemer på og utenfor banen. Forstår når vi bør stille krav og/eller støtte seg selv og hverandre. I tillegg til at vi reflekterer over hva vi erfarer på og utenfor banen for å utvikle oss.

– Jeg er stolt over sesongen vi har gjort! Det er gøy å utvikle seg som trener sammen med disse gutta. Vår oppgave som klubb og akademi er å holde de ansvarlige for egen utvikling, sørge for at de får de mulighetene de gjør seg fortjent til og samtidig veilede dem så de tar de neste nivåene, sier trener Henrik Gagnås etter en strålende sesong for G15.

Gratulerer!

DJI_0023.jpg
Foto: Jan-Petter Dahl/TV 2

 

Annonse fra Obos-ligaen: