Gatelaget i koronakrisen

«Tøft, ensomt og enormt kjedelig, men vi må forsøke å ikke gå på veggen.»

Annonse:

Savnet var like stort for oss i teamet som for de, ja det merket vi på runden både Stein, Stein og jeg.

Og for en takknemlighet som ble vist, -ja det var nesten uten sidestykket etter alle disse årene i gatelagsfotballen, det gledet oss. Det ble et herlig gjensyn med mange av gutta, de møtte opp til avtalte tider og fikk kjærkomne matposer. God avstand og god prat.

- Vi må komme oss ut, holde oss i form, men det var lettere når vi kunne møte fast til økter, det var så fint å ha noe fast å gå til, sa en av gutta!

Og en annen:

 -Vi er glade for alle telefonprater og matrunden, men gleder oss til øktene igjen.

Denne torsdagen vil jeg (Red. Espen) huske lenge, for en runde og for noen karer.

Dette viser også hvor utrolig viktig fotballen er for gruppen, ikke minst det som gjøres nå i denne veldig spesielle tiden.

Status:

 -Vi har som heldigvis de aller fleste i landet fra dag en, fulgt retningslinjene fra det offentlige og fra fotballen generelt.

Vi er i en tøff periode, men er glade for at Stabæk Fotball opprettholder ressurser rundt Gatelaget.

Vi gjør det beste ut av situasjonen, men det er klart det er utfordrende for en gruppe som allerede er sårbar og mye alene. De har vært vant til å komme til Nadderud, spise, trene og ha godt samvær flere ganger i uken. Nå må dette gjøres på andre måter. Det viktigste nå er å opprettholde den gode dialogen, fortsette å bygge samholdet og se fremover. Vi stimulerer til at de kommer seg opp og holde seg smart aktive. Ikke ruse seg – lage gode rutiner og holde avstand. 

Vi kjører treningsøkter live på Facebook gruppen vår mandag, tirsdag og fredag fra kl. 12.00 under Johannes sin inspirerende ledelse. Treningsøkt-idéer er lagt ut, så vi er på.  Videre har vi delt gruppen oss imellom og snakker med de flere ganger i uken, gir de tips og råd om adferd og aktivitet og ikke minst holder god kontakt med fine samtaler og prater.

Som alle oss andre, er de også utrygge på hva denne pandemien vil bringe, men takknemlige for at vi tar kontakt. Vi tar også kontakt med spillere som er kommet ut i arbeid for å høre status med dem, er de i jobb, permittert, slik at vi fanger opp de også, noe de setter veldig pris på.

Foreløpig synes vi gutta er kjempeflinke til å holde humøret oppe og finne kreative løsninger i sin hverdag. De går turer, trikser hjemme og lager Challenges på nett. Noen har allerede begynt å legge ut øvelser og konkurranser på vår side.

Vi må dessverre fortsette pause i fellestreningene frem til over påske slik vi har fått råd om. Vi vil ta nye runder og lage planer for tiden etter 13.april gjennom påsken.

Vi vil kjøre økter live og ha samtaler med spillerne alle dagene i påsken. Så får vi se hva og hvordan løpet blir videre.

Vi ser utrolig frem til igjen å kunne møtes på Nadderud. 

Annonse fra Eliteserien: