- Resultatene taler for seg

Tirsdag og onsdag denne uken ble landsturneringen for gatelag arrangert i Telenor Arena.

Annonse:

Stabæk Fotball var arrangør - og det ble en flott femteplass på guttene våre.

SE BILDESERIE FRA TURNERINGEN NEDERST I SAKEN. 

Øvrige klubber som deltok var Fredrikstad, Moss, Ham Kam, Lillestrøm, Vålerenga, Asker, Strømsgodset, Sandefjord, Odd, Start, Haugesund og Brann. 

- Hele gatelagsprosjektet er blitt en fantastisk reise. Landsturneringen er en voldsom motivasjon for de som holder på med dette. Jeg så gleden hos spillerne, jeg så også temperamentet. Ikke minst så så jeg fellesskapet som man finner når man kommer sammen på denne måten, sier Morten Skauge, leder Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum kommune. Han hadde gleden av å åpne turneringen tirsdag formiddag. 

Prosjektet har bidratt til at mange mennesker har fått livet sitt på rett kjøl, der ligger den virkelig store verdien i gatelagssatsingen.

— Morten Skauge, leder Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum kommune

Gjennom aktivitetene til Fotballstiftelsen har et sted mellom 60 og 70 rusavhengige fått livene sine inn i normal gjenge, med skole, jobb og familie. Historiene er mange og sterke.

- Dette er et prosjekt hvor resultatene taler for seg. Alle klubber, også Stabæk, viser fantastiske resultater. Flere av spillerne er tilbake i studier, jobb, de bor i egen leilighet og er kommet inn i et sosialt fellesskap som er positivt og konstruktivt. Prosjektet har bidratt til at mange mennesker har fått livet sitt på rett kjøl, der ligger den virkelig store verdien i gatelagssatsingen, sier Skauge engasjert. 

Annonse fra Eliteserien: