Gift-dobbel i borteseieren mot Fredrikstad!

I et oppgjør med høyt tempo og mye sjanser, var det Stabæk som var sterkest og stakk av med alle tre poengene i bortekampen!

Fire minutter ut i kampen ble det slått en lang ball i bakrommet fra Marcus Sandberg hvor Gift klinte til med slegga rett på FFK-målvakten. Kjempesjanse mot Fredrikstad som stod høyt i presset. Hjemmelaget svarte raskt, men skuddet fra skrå vinkel gikk høyt og utenfor mål.

Syv minutter ut i kampen og nesten tro kopi av første sjansen til Stabæk. Igjen Gift med skuddfoten fra skrå vinkel fra høyre side rett på FFK-målvakten, men dessverre nådde ikke Hammy returen. Få centimetere unna fra å snappe opp den ballen! Og igjen kom Fredrikstad på kontring som heldigvis endte med feiltreff rett ved Stabæks stolpe. Det var virkelig et fullt trøkk fra starten av denne kampen. To svært offensive lag bød opp til underholdning i kampen.

Vertene slet enormt mot Gift i åpningsminuttene, og Oscar Jansson pådro seg et gult kort før 11 minutter var spilt, etter at han brukte alle mulige midler til å stoppe Gift fra å komme alene med målvakten.

Gift-magi

Så skulle nummer 16 sprekke nullen for oss! Gift Orban, dere! Sturla Ottensen leverte en akrobatisk målgivende pasning fra like utenfor egen 16-meter. Og Gift løp fra alt, og alle, og fant akkurat den åpningen han trengte mellom Oscar Jansson og målvakt Håvar Jenssen, og Stabæk ledet helt fortjent 1-0 borte mot Fredrikstad!

Så skulle Fredrikstad utligne fra et frispark. Et innlegg som gikk til motsatt side av Stabæk-forsvaret. Et innlegg ble slått tilbake inn foran 16-meteren hvor en upresset Olav Øby kunne putte ballen i mål bak Marcus Sandberg.

Stabæk hadde en megasjanse etter halvtimen spilt! Da fikk han avslutte helt upresset, men skuddet gikk godt over Fredrikstad-målet. Der hadde dagens spiss bedre tid enn han var klar over. Fredrikstad svarte med kontring, men heldigvis skrudde ballen like utenfor stolpen til Stabæk.

Enda en sjanse til Gift etter 36 minutter, igjen skudd skrått fra høyre, og denne gangen i klypene på hjemmelagets målvakt. Like etter, halvt minutt, kom vi tre mot to, og til slutt var det Ottesen som fikk skyte fra ca. samme sted som Gift hadde gjort flere ganger hittil, men denne gange ble det en retur Stabæk ikke fikk snappet opp. Alt endte med et skuddforsøk fra Wernersson, men bommet helt på halvvolley og utspill fra Fredrikstads femmeter.

Lang ball fra Sandberg bidro til store sjanser. Utspill fra Marcus nådde Hammy, men sistnevntes skuddforsøk ble blokkert. Fredrikstad hadde store problemer å stå i mot bakromspasningene våres.

Så hadde Gift skuddforsøk fra høyre igjen etter utsøkt vending, og FFK-målvakten måtte strekke seg helt for å få en touch på ballen, men dessverre ble det ikke noe scoring ut av sjansen. Og det var det siste som skjedde før pause.

Etter pause var det igjen Stabæk og Gift som åpnet sjansekontoen. For andre gang på kontring i andreomgangen så måtte FFK-målvakten slå til corner på skuddet fra Gift. Han lekte med Fredrikstad-forsvaret på hvert eneste rykk og vending. Kom han forbi så ble de fraløpt!

50 minutter ut i kampen og Krogstad tegnet sin første sjanse for Stabæk da Gift lot en pasning trille videre til Fredrik på venstre side. Innsideskuddet gikk rett i klypene til Jenssen i mål.

Krogstad-magi

Så rullet Stabæk opp elegant spill foran 16-meteren til Fredrikstad. Og siste på ballen var Fredrik Krogstad. Fra ca. 22 meter kunne sistnevnte lade skuddfoten, og det ble et nydelig sådan, rett i høyre kryss! For en lekker scoring, Krogstad!

Men, igjen etter at Stabæk hadde nytt flott angrep ved Hammy og Gift, kom Fredrikstad på kontring, og på innlegg fra høyre kunne Alba score utligningsmålet for hjemmelaget – og vi var like langt, igjen. Hjemmelaget fulgte opp med en ufarlig corner som hvor en heading ledet ballen langt vekk fra mål.

Neste mulighet i kampen kom etter 70 signert Fredrikstad, men langskuddet gikk milevis over Stabæk-målet.

Superbytte!

Innbytter Fitim Azemi brukte bare under tre minutter på å gi Stabæks tredje ledelse i kampen! Litt vanskelig å se om det er en flikk fra Gift, eller om pasningen fra Edwards er den målgivende, men Fitim Azemi fikk slått ballen til høyre for FFK-målvakten fra ca. 16 meter! Nydelig, og for et innhopp av Azemi! Og dæven det var nære på at Fredrikstad igjen utlignet, men denne gangen gikk skuddet rett over tverrliggeren vår!

Vi blokkerte mesterlig på egen femmeter med ti minutter igjen å spille, og Kasper Pedersen satte igang med kontring for Stabæk, fant Azemi, og sistnevnte klinte til med skudd mellom beina på en Fredrikstad-forsvarer, men skuddet gikk like utenfor mål.

Gift var farlig i dag, og få minutter før full tid hadde han en kjempesjanse, fra høyre side, men skuddet gikk like utenfor motsatt stolpe.

Fredrikstad kjørte en sluttinnspurt, men det ble ikke det store sjansene eller mål av det. Vi forsvarte oss godt og stod i mot alt som kom. Denne seieren skulle Stabæk ha!

Og det ble det! Aleksander Andresen fant Ottesen ute på kanten, og sistnevnte slo inn til målglade Gift Orban. Og vår nye yndling "tappet" ballen mellom beina på FFK- målvakten, og sikret oss en 4-2-seier borte mot Fredrikstad! Deilig!!!