Gift har funnet seg til rette på Nadderud: – Allerde utviklet meg mye

I vår kom Emanuel Orban Gift tilbake til Stabæk og Nadderud etter vinterens prøvespill. De siste ukene har vi sett noe av det som bor i den unge spissen. Med litt hjelp av assistenttrener Hugo Vicente tok vi en prat med Gift etter onsdagens trening.

Annonse:

Engelsken er ikke helt på topp enda, men da er det godt at både Hugo og Luc Kassi har franskkunnskaper i verktøykassa.

– Det har vært enklere å tilpasse seg med hjelp av Hugo og Luc som snakker fransk. Det er en helt annen kultur og jeg merker at her må man ha respekt og være ydmyk. Men jeg har lært hva som forventes og jeg føler jeg passer bra inn, sier Gift.

Den 20 år gamle nigerianeren forteller at livet i Norge har blitt bedre og bedre bare på den korte tiden han har vært her.

Gift er bosatt like ved Nadderud og trives i området. Men det er kun fotball som er fokuset uansett, forteller den unge spissen. 

– Jeg har blitt mer kjent med nivået og føler jeg takler det greit. Det er et fint nivå og sted for meg til å ta flere steg. Jeg har allerede utviklet meg mye siden jeg kom tilbake, spesielt i forsvarsspillet, sier Gift.

Se litt av praten med Gift, og trenerens vurdering av spisstalentet:

Langsiktig perspektiv

Og selv om utviklingen har vært god de siste ukene har verken Gift eller klubben noe hastverk.

– Jeg fikk beskjed da jeg kom om at klubben hadde et langsiktig perspektiv. Om jeg lykkes med en gang så er det bra, men jeg har ikke forventet å komme inn og score masse mål med en gang. Men jeg har selvfølgelig veldig lyst til å gjøre det og jobber hardt for å bli bedre og for å få spilletid.

Og spilletid har det blitt de siste ukene. Gift fikk starte begge cupkampene i juni, mot Notodden og Gjøvik-Lyn. Da det resulterte i tre mål ble det tillit fra start i OBOS-ligaen for første gang mot Mjøndalen. Det ble ikke scoring mot på Consto Arena, men Gift var nest sist på to av målene våre.

Kjønø-ros 

Trener Eirik Kjønø synes det er gøy å se spissens utvikling.

– Jeg synes Gift begynner å se veldig bra ut. Han har tatt store steg siden han kom hit. Han begynner å se målfarlig ut, han begynner å skjønne presspillet og han er hurtig. Så han kan tilføre oss mye, sier Kjønø.

Men spissplassen(e) er det sterk konkurranse om.

– Han må prestere godt over tid, hvert fall når det er så tøff konkurranse. Han må prestere bra for i det hele tatt å få spille, men det vi har sett til nå det liker vi, fortsetter Kjønø.

Annonse fra Obos-ligaen: