Gode prognoser for våre skadde spillere

Fysioterapeut Erik Moen er imponert over vilje, innsats, humør og fremdrift blant gutta på skadelisten. Her er hans rapport på hver enkelt.

Annonse:

- De står virkelig på alle sammen, jeg har stor respekt for jobben de gjør for å komme raskest mulig tilbake, sier Moen.

Yaw Amankwah

- Først Yaw, mange lurer kanskje etter at han måtte av mot Odd søndag. Det er heldigvis ikke det samme som sist, litt stiv i lyskene bare, så det går nok fint.

Jeppe Moe

- Jeppe med sitt venstre kne er nok fire-fem månder unna, men i forhold til skaden er det i henhold til planen. Det går veldig fint med Jeppe, han står på og trener utrolig disiplinert og hardt, og han har humøret i behold.

Luc Kassi

- Luc og hans lårskade er også i rute med tanke på hva vi så for oss da skaden ble diagnostisert. Vi må nok fremdeles belage oss på at han ikke er å se på banen med det aller første. Men vi gleder oss veldig til han er tilbake i det gode drivet vi så av ham før han ble skadet, da var han virkelig var god!

Darren Maatsen

- Darren Maatsen går det også bra med, og han forventes å være tilbake i løpet av et par uker. Han stortrives i Oslo, har fått familie på besøk og er ved godt mot. Darren har kommet seg igjennom de første fasene med rehabilitering av lårskaden sin, og skal gradvis returnere til fotballspesifikke øvelser på treningsfeltet denne uka.

Marius Amundsen Ulla

- Keeper Ulla har et brudd i hånden og var i gjennom en operasjon for noen måneder siden. Prognosen hans etter operasjonen er veldig god, vi har stor tro på at han vil klare å bygge seg opp i løpet av året og være med å bidra hundre prosent fra 2021. Selvfølgelig fryktelig irriterende for gutten, men han er topp motivert så dette skal gå bra!

Erik Moen
Erik Moen

Vidt forskjellig fotballhverdag

Det har vært mye snakk om stor belastning på spillerne nå når kampene har kommet så tett, at skadeomfanget antagelig vil øke betraktelig. Mange utenforstående har kanskje undret seg litt over dette når vi ser ligaer ute i Europa som har flere kamper i uka som normalsituasjon.

- Vi tar selvfølgelig det tette kampprogrammet som utgangspunkt når vi jobber med skadeforebygging. Når det gjelder utenlandske ligaer - for eksempel Premier League - har de en helt annen hverdag enn det vi har. De har for det første mye større spillerstaller og støtteapparat. Som et eksempel har Manchester City ti-tyve talls fysioterapeuter, flere mentalcoacher, ernæringsrådgivere og helt sikkert også andre spesialister til rådighet, sier Erik Moen.

Nybakt pappa Yaw Amankwah har også gjort seg betraktninger rundt dette.

- De lavest lønnede spillerne i Premier League tjener rundt 20 millioner kroner i året. Det betyr økonomisk frihet og at spillerne og deres familier kan kjøpe tjenester som gjør hverdagen lettere. Det er klart det betyr en hel del at spillerne kan ha fullt fokus på fotball og familie.

Annonse fra Eliteserien: