Ohi scoret i ellevill serieåpning

Stabæk fikk vist fram sitt offensive arsenal mot Strømsgodset i en berg og dalbane av en fotballkamp

Stabæk fikk riktignok en marerittstart på årets eliteserie. Det tok knapt et kvart minutt før en ball ble headet inn i farlig sone, rettere sagt i beina på motstanderspiss Marcus Pedersen, som scoret. Vi lå under etter sekunder spilt og alt så bekmørkt ut.

Men så er jo ikke ordene «alltid, uansett» bare til pynt i denne klubben. De betyr at en hverken graver seg ned, eller ser seg ut god spade, uansett hvor mørkt det ser ut. Man spiller en lang ball opp mot Ohi som stusser ballen videre til en fremadstormende Franck Boli, som smeller ballen i nettet. Stabæk utlignet knappe to minutter etter kalddusjen.

Og deretter bølget kampen fram og tilbake. John Hou Sæters tverrliggertreff for Stabæk var ganske symptomatisk for begge lagene i en periode – fram til fjorårets blaa målmaskin for alvoret satte Strømsgodset på prøve.

Ved Stabæks første scoring serverte Ohi sin spissmakker Boli en strålende assist, og like før pausene snudde de på rollene. Boli sendte en glimrende ball i retning storscoreren fra 2017, og Ohi fosset forbi og fra Godset-forsvaret før han banket ballen i nettet. Like før pause hadde Stabæk snudd kampen.

En kunne ta og føle på den blaa vinnerviljen på Marienlyst etter Stabæks førsteomgang.

Strømsgodset fikk riktignok en pangstart også i den andre omgangen. Til tross for at de denne gangen trengte fem minutter, og ikke femten sekunder, hadde målene sine likhetstrekk. En ball ble på uheldig vis headet i beina på motstander Marcus Pedersen. Også denne gangen scoret Godset-spissen. Det stod 2-2 tidlig i andre omgang på Marienlyst.

Deretter presset Strømsgodset Stabæk høyt, men heroiske Stabæk-spillere avverget flere baklengsmål. De maktet imidlertid heller ikke å legge igjen flere baller i motstanderens mål, til tross for enorme Stabæk-muligheter ved John Hou Sæter og Ohi Omoijuanfo.

Serieåpningen endte 2-2, etter en kamp som bølget så mye at vi tillater oss å være en smule sjøsyke.