Henter landslagskeeper

Marius Ulla (15), sønn av tidligere toppkeeper André Ulla, er klar for Stabæk.

Annonse:

15 år gamle Marius Ulla kommer fra HamKam Yngres og regnes for å være et av landets største keepertalenter. 

Ulla går i 10. klasse og vil fullføre skolegangen i Brummundal før han flytter til Bærum neste sommer. Da signerer han en proffkontrakt med Stabæk og begynner samtidig på NTG Bærum. 

I mellomtiden skriver han en amatørkontrakt med De Blaa. Det neste halvåret vil Ulla få et skreddersydd treningsopplegg på hjemmebane i tillegg til å spille kamper for Stabæk. 

Hospiterte hos Stabæk

Det blir ikke første gang. 

Ulla var nemlig med et av akademilagene på turnering i København i fjor, og fikk da et positivt inntrykk av forholdene i og rundt klubben. 

- Stabæk er en veldig seriøs klubb med kompetente folk.
Klubben tør å satse ungt, det er viktig for meg, svarer Ulla på spørsmål om hvorfor Stabæk var et attraktivt neste steg.

- Det blir veldig morsomt med en ny utfordring. Jeg vil ha fokus på å utvikle meg videre, og på sikt er målet å få debuten på A-laget. 

- Skal få muligheter og utfordringer

I år har Ulla debutert på G15-landslaget hvor han blant annet har spilt sammen med Stabæk-gutter som Nicolas Pignatel Jenssen, Herman Geelmuyden og Christian Bergh. 

Sportssjef Inge André Olsen forteller at Stabæk har studert UIla over tid, og at klubben ser et stort potensial i ham. 

- Vi skal være vårt ansvar bevisst og utfordre Marius på en smart og god måte. Han skal få muligheter og utfordringer i systemet vårt. Så får tiden vise hvor lang tid det tar før han kan konkurrere med de aller beste. Vi har forhåpninger om å utvikle en norsk keeper på sikt. Vi har mange talenter på keepersiden, og har fokusert på dette i flere år nå. Vi tror Marius vil gli fint inn i keeperteamet vårt, sier Olsen.  

HOSPITERTE: Marius Ulla var med Stabæk-akademiet til København i fjor.
HOSPITERTE: Marius Ulla var med Stabæk-akademiet til København i fjor.

Sønn av toppkeeper

En person som har hatt stor påvirkning og innflytelse på ungguttens karriere så langt, er pappa André Ulla. 

Han har spilt på toppnivå i mange år og har bakgrunn fra klubber som Skeid, HamKam og Kongsvinger.

Han sier valget falt på Stabæk av to grunner: 

- Stabæk er et godt valg - både sportslig sett og med hensyn til videre skolegang. Gjennom samarbeidet med NTG Bærum er begge deler godt ivaretatt, sier Ulla. 

- Keeperopplegget som er skissert for oss virker veldig profesjonelt. Keepertrenerne Espen Granli, Jon Knudsen og Magnus Olsen har gjort et veldig bra inntrykk på meg og Marius. Det er viktig for en ung keeper å komme inn i et trygt miljø, og i Stabæk og hos NTG er også kompetansen veldig stor, roser Ulla. 

Pappa Ulla innrømmer at de sportslige utfordringene som venter i Stabæk veide tungt da klubbfremtiden til keepersønnen skulle avgjøres. 

- Miljøet han kommer inn i er veldig bra. Stabæk er en av landets fremste klubber på talentutvikling. Dette er en unik mulighet, fortsetter han. 

Tysk inspirasjon

Sønnen drømmer om en karriere på toppnivå og takker pappaen for at han har vist vei. 

- Han har betydd mye og hjulpet meg til å bli den keeperen jeg er i dag. 

Inspirasjon henter Ulla jr. også fra fotballstormakten Tyskland. 

- Jeg er fan av tyske keepere, jeg mener de er best i verden. Manuel Neuer og Oliver Kahn er to av tidenes beste keepere. Kahn med sin råskap og sitt killerinstinkt. Han var sterk på alle felt. Manuel Neuer er den moderne keeperen alle vil være i dag. Han er en veltrent atlet, hurtig og med god reaksjonsevne. 

De neste stegene mot stjernene tar han på Nadderud. 

Vi gleder oss til å følge Marius og hans utvikling videre, og ønsker ham hjertelig velkommen til Stabæk-familien. 
Annonse fra Obos-ligaen: