Hentet opp viktig bortepoeng i Sarpsborg

To ganger tok vertene ledelsen, men vi kjempet inn et viktig poeng mot Sarpsborg 08 etter scoringer av Ottesen og Vinge.

Annonse:

Se høydepunktene fra kampen her:

HUSK Bodø/Glimt-kampen søndag! Billetter her

Eggen Vinge løp rett bort til mor og far på tribunen etter sitt første mål i Eliteserien:

Hør hva den 16 år gamle debutanten Oskar Spiten-Nysæter hadde å si etter kampen:

Slik var kampen:

Sarpsborg 08 var først ute med å skape noe foran mål. Walstad mistet ballen på Stabæks venstre side, og Sandberg fikk lagt inn foran mål. Ved bakre stolpe ventet Maigaard som satte inn en timet heading, men heldigvis var Kasper Pedersen på rett sted til rett tid og fikk klarert med en strålende heading.

Det var også vertene som hadde neste gode mulighet i kampen da Sandberg fikk ballen i bakrommet på vår venstreside. Avslutningen derimot gikk heldigvis i nettveggen. Det var nesten gjennomgående i førsteomgangen fra vertene: Få ballen ut på venstresiden hvor Sandberg ventet. Han ble spilt fram igjen etter 16 minutter, men heldigvis gikk denne headingen rett i klypene til Pettersson.

VAR-annulert Spiten-mål

Men, så skulle Stabæk snu kampbildet totalt – trodde alle. I en situasjon hvor vertenes keeper Christian Haug hadde all verdens tid, mestret Spiten å snappe ballen på pasningen fra Haug og plasserte ballen i det åpne målet til stor jubel fra alle tilreisende supportere. Men, i "tradisjonen tro" denne sesongen så skulle VAR inn og annulere scoringen for hands.

Sarpsborg-ledelse

Vertene fortsatte å presse på, og til slutt fikk de uttelling for presset på oss. Torp løftet ballen over til motsatt stolpe fra vår høyre side, hvor Andersen headet tilbake ut i feltet foran mål. Der fikk Lundqvist upresset sende ballen i mål for Sarpsborg 08.

Etter 34 minutter fikk vi en lengre periode med etablert spill inne på banehalvdelen til vertene. Og på et angrep endte ballen til slutt hos Spiten-Nysæter, men innenfor 16-meteren fikk ikke 16-åringen kontroll på skuddfoten og ballen gikk til side for mål. Haugen forsøkte seg få minutter senere, men han også sleivet i skuddøyeblikket og Haug kunne enkelt plukke ballen.

Vinge fikk like etterpå sendt noen av vertenes spillere på tur i pølsebua, og på et av innleggene var han bare millimetere fra å treffe Spiten på pannebrasken.

Likevel, det var vertene som hadde ledelsen med ett mål til pause.

DSC07173.jpg

Stabæk-utligning

Vi pangåpnet andreomgangen med en Ottesen-scoring! På innkast fra høyre, fra innbytter Krogstad, fikk Bakenga flikket ballen i bakrom med hælen, og der var Ottesen på full fart igjennom og satte ballen i mål. Denne gangen var det ingenting VAR kunne slå ned på.

Vinge fosset ned venstresiden, og godt inne i 16-meteren la han ut til Fredrik Haugen. Sistnevnte knallet til fra 18 meter, men han fikk ikke styrt skuddet under tverrliggeren. Vinge skulle fosse fram flere ganger også. Med autostrada mot vertenes mål, etter å ha blitt spilt fram av Bakenga, manglet han bare den siste millimeteren fra å få til en avslutning mot Haug med to blåkledde hakk i hæl da klokken bikket 70 minutter.

Ny Sarpsborg-ledelse

Etter god Stabæk-periode skulle vertene ta ny ledelse i kampen. Det begynte med feilpasning fra Krogstad. Angrepet endte med innlegg inn foran boksen, og der ventet Opseth som headet inn ledelsen til Sarpsborg 08. Hjemmelaget fulgte opp med ny kontring, men i skuddøyeblikket fikk Næss sklitaklet en klarering.

Vinge-mål og utligning!

Rasmus Eggen Vinge scoret det som fort kan bli et kjempeviktig mål i nedrykksstriden. Mannen med trommestikkene førte ballen innover fra venstre etter å ha blitt spilt fram av Walstad, tett fulgt av vertenes forsvar og fra 16-meteren fyrte han av med vristen og satte ballen til venstre i mål. Hans første mål i Eliteserien, fantastisk prestasjon av vår nye yndling!

DSC07145.jpg

Få minutter senere la Vinge igjen til Kostadinov, og fra 18 meter fyrte sistnevnte av et et hardt skudd som nesten strøk tverrliggeren til vertene. Sarpsborg og Torp svarte umiddelbart, og leverte nesten tro kopi av skuddet til Kostadinov, men heldigvis gikk det over rammeverket.

 

Asset 1 Asset 2
21
I. Pettersson

15
S. Ottesen
Goal 47'
2
K. Pedersen
3
N. Næss
11
N. Walstad

8
C. Edwards
7
F. Haugen
Substituted out 73'
24
K. Kostadinov

17
R. Vinge
Goal 84'
9
M. Bakenga
Substituted out 74'
50
O. Spiten-Nysæter
Substituted out 46'
Innbyttere
1
M. Ulla
20
A. Andresen
10
H. Geelmuyden
23
K. Jelacic
Substituted in 73'
14
F. Krogstad
Substituted in 46'
31
O. Veum
33
T. Pachonik
5
N. Jenssen
16
L. Kjerrumgaard
Substituted in 74'
Innbyttere
 • 1
  M. Ulla
 • 20
  A. Andresen
 • 10
  H. Geelmuyden
 • 23
  K. Jelacic
  Substituted in 73'
 • 14
  F. Krogstad
  Substituted in 46'
 • 31
  O. Veum
 • 33
  T. Pachonik
 • 5
  N. Jenssen
 • 16
  L. Kjerrumgaard
  Substituted in 74'

Annonse fra Obos-ligaen: