" "

Her er starten på et nytt eventyr

Stabæk går sammen med Momentum og etablerer e-sportlaget Stabæk Momentum.

Annonse:

Det er en merkedag i Stabæk Fotballs historie når vi i dag kan presentere klubbens storsatsing på e-sport. Stabæk Momentum er navnet på laget som skal delta i den nystartede eSerien og i Telenor-ligaen.

FIFA og CS:GO

Det er i spillene FIFA og CS:GO vi skal hevde oss. Momentum er et kjent navn i norsk e-sport og er regnet som et av de beste lagene i spillet CS:GO.

- For Stabæk Fotball sin del er e-sport noe vi har vært nysgjerrige på en stund. Vi ser muligheter her både for å etablere en sterk organisasjon som skal kunne kjempe om ulike titler, men vi synes også markedet er interessant. Dette er en målgruppe vi i Stabæk ønsker å ta på alvor, sier Sigmund Rederscheid, e-sportansvarlig i Stabæk Fotball. 

- Når dialogen startet med Momentum, fant vi tidlig ut at dette er en organisasjon som passer Stabæk meget godt og visa versa. De står for de samme verdiene som vi har i dag; vi skal ivareta bredden, ha en verdig satsing på de unge og et sterkt elitelag. Stabæk Momentum skal jakte titler i tiden fremover, og vi er sikre på at vi blir å regne med. Alltid. Uansett, sier Rederscheid. 

Tar samfunnsansvar

Momentum er strålende fornøyd med å bli en del av Stabæk-laget. 

- Vi ser tydelig at e-sporten i Norge er i stor endring, og vi ønsker å gå i front og legge til rette for den utviklingen som skjer nå. Vi skal være en pionér på dette området, sier daglig leder i Momentum, Eirik Larsen, til Stabak.no

 - Stabæk Momentum skal være en foregangsklubb og ønsker å sette premissene for e-sporten i Norge. Og vi skal være med å sette standarden for samfunnsansvaret e-sporten skal ta her til lands. 

Med satsingen på e-sport ønsker vi også å utfordre stereotypene og fordommene knyttet til gaming. 

- På lik linje med for eksempel fotballen skal vi utfordre unge e-sportutøvere og få dem til å forstå viktigheten av søvn, kosthold og trening. Vi i Stabæk Momentum vil lage en møteplass hvor vi bygger mestringsfølelse, samhold og  samtidig utvikler talenter i lokalsamfunnet, sier Rederscheid. 

Følg med videre på Stabæk Momentums egne kanaler som vil dukke opp om kort tid. Eventyret har så vidt begynt.

Les mer om e-sport

eSerien FIFA

Telenorligaen

Twitter Stabæk Momentum

Kontaktpersoner: 

Sigmund Rederscheid: Esport-ansvarlig 918 75 990

Eirik Larsen: Daglig leder 905 10 621

 

Annonse fra Eliteserien: