DSC05273

Hjemmeseier mot Bryne: Reaksjoner og høydepunkter

Stabæk tok årets første trepoenger i hjemmeoppgjøret mot Bryne på Nadderud stadion!

Etter at Sebastian Olderheim og Bassekou Diabaté sørget for 1-0 i første omgang holdt vi ledelsen helt inn og tok sesongens første trepoenger.

Hør fra matchvinneren her:

Hør fra tilretteleggeren her:

Se høydepunktene her:

Slik var kampen:

Vi åpnet kampen med noen få endringer fra Aafk-kampen. Laget gikk ut i en 4-3-1-2-formasjon med Olderheim fra start liggende bak spissparet Diabaté og debutant Ellegaard, mens Wendt, Christensen og Roberts holdt treeren. På overganger kjørte vi til tider begge backene med opp i angrep, Veum og Walstad. Og det var helt klart at dette skulle fungere for oss fra start mot gjestende lag Bryne!

Vi åpnet veldig friskt og styrte det meste som foregikk på banen fra start. Nykommer Frederik Ellegaard fyrte av fra 22 meter før tre minutter var spilt, men avslutningen gikk et stykke unna mål.

Stabæk Support jubler for 1-0.

1-0

Etter elleve minutter åpnet de blaa målkontoen på hjemmebane, på en målgivende pasning fra 16-åringen Olderheim!

Det hele åpnet med et innkast til Bryne godt inne på vår banehalvdel. Pedersen fikk klarert ballen til debutant Ellegaard. Sistnevnte fikk nærmest revet av seg drakta feilvendt, men fikk lagt igjen til Thomas Roberts. Roberts leverte en lissepasning fra egen banehalvdel til Olderheim i bakrom på Bryne-siden, og sistnevnte fikk tredd inn til Diabate foran mål. Vår nye spiss bredsidet ballen i mål med en frekk bue over Bryne-målvakt Cajtoft. Nydelig spill – deilig scoring!

Få minutter senere spilte Christensen ut til Veum på høyre side. Sistnevnte slo et hardt og lovende innlegg rett over kunstgress-tuppene foran Bryne-målet, og innlegget manglet bare en fot til å plassere ballen i mål, men ingen nådde helt fram.

Unggutten Olderheim prøvde seg fra 22 meter like etter, men skuddet gikk dessverre godt over mål. Vi dominerte kampen de første 20 minuttene. Bryne hadde et blokkert skudd utenfor vår 16-meter, men ellers foregikk alt på gjestenes banehalvdel. Etter 28 minutter prøvde Wendt skuddfoten noen meter utenfor 16-meteren til Bryne, men det ble litt for mye avstand fra målet på avslutningen.

Bryne viste seg etter 35 minutter da Grønli slo inn mot 16 til Dybevik, men innleggsforsøket ble blokkert til corner. Moreira headet rett i klypene til Rossbach på en corner etter 41 minutter. Gjestende lag var heldige som ikke stod med kort før pause, men enda mer overraskende var det da Næss fikk gult kort for en heading hvor han endte opp med å falle over en Bryne-spiller.

Like før pause slo Roberts en presis pasning i bakrommet fra høyre, men Christensen manglet få millimetere fra å nå fram på innlegget. Det ble ingen flere nettkjenninger før pause, og til garderoben gikk de blaa med en svært fortjent ledelse mot Bryne.

Andre omgang

Andreomgangen åpnet med en avslutning fra Undheim som Rossbach fikk klarert til corner. Hadde det blitt scoring på den kunne det fort blitt VAR-diskusjon igjen da han var klart i offside på pasningen igjennom.

Stabæk og Ellegaard svarte umiddelbart i bakrommet. Olderheim spilte ut til Diabaté, men ballen traff en tå til en Bryne-spiller som ledet ballen til Ellegaard. Sistnevnte fikk dessverre ikke stablet føttene raskt nok før Cajtoft fikk snappet ballen.

I andreomgang ble det dømt flere frispark til Stabæk. Etter 54 minutter var vi frampå med ny, god overgang da Wendt spilte fram til Olderheim. Sistnevnte ble hockeytaklet rett i kunstgresset på 20 meter. Soleklart frispark! Næss fyrte av et kraftskudd som gikk rett over tverrliggeren til Bryne. Like etter prøvde Diabaté fra 16 meter å plassere ballen i mål, men rett i klypene til Cajtoft.

Stabæk Support leverte strålende innsats på hjemmekampen! Såpass bra at det ikke var mulig å høre noe fra Bryne-supporterne underveis i sendingen på TV2.

Brynes Saunes sendte Rossbach på full strekk. Sistnevnte leverte en TV-redning da han fikk slått skuddet til Saunes ut til corner. Viktig redning fra vår nye keeperkjempe da Saunes upresset fikk avslutte fra ca. 18 meter. Det var helt utrolig at vi ennå holdt nullen da Bryne fra fem meter blåste ballen over målet vårt. Dybevik fyrte av fra 22 meter etter 67 minutter, men Rossbach hadde ingen problemer med å fange ballen.

Olderheim var såpass stort uromoment for Bryne at de pådro seg flere kort i duell med unggutten i andreomgangen. Bryne la opp til mye duellspill inne på egen banehalvdel, og det ga flere frispark til de blaa. Roberts prøvde seg fra 28 meter, et skudd som gikk rett på Bryne-keeper.

Etter 82 minutter klarte Vinge å komme seg fri ned høyresiden. Han slo 45 ut til innbytter Tobiassen. Sistnevnte fyrte av fra elleve meter mot motsatt stolpe. Skuddet gikk via keeper og stolpen og ut. Der var vi svært nære å øke ledelsen! Etter 88 minutter var det Vinge som prøvde seg. Opseth brystet ballen videre ut til Vinge, men fra presset posisjon gikk skuddet til side for mål. Det var også Vinge som prøvde seg da han kjørte forseringsbonanza inne i 16-meteren til Bryne, men skuddet ble blokkert.

Det ble ingen mål i andreomgangen, og vi sikret oss årets første seier etter å ha slått Bryne 1-0 på Nadderud stadion.