Røa - Stabæk 1-2, kaptein Pedersen scoret begge og hylles av lagvenninner, inkludert Toppfotballsjef Lise Klavenes.

Hva gjør du nå, Katrine Pedersen?

- Hun er den beste Stabæk-spiller noensinne, uansett kjønn, melder Richard Jansen kontant. Og med 210 landskamper for Danmark svekkes ikke akkurat denne påstanden.

Annonse:

Katrine er med dette selvfølgelig den danske spilleren med flest landskamper. Fordelt på de 19 årene hun var en del av det danske landshold, fra 1994 til 2013, spilte hun altså i snitt elleve kamper i året med flagget på brystet. Ganske vilt! Nummer to i Danmark på den listen er en ikke ukjent keeper Peter Schmeichel, med 129 landskamper.

En annen fantastisk rekord vår danske stjerne antagelig vil beholde for all fremtid, er at gjennom 125 A-lagskamper for Stabæk, fikk Katrine kun ett - 1 - gult kort. Respekt!

Godt familieliv

I dag bor Katrine og familien hennes, som består av Maiken Pape, som alle blaa selvfølgelig husker med stor glede, og barna deres Bjørk på seks år og Louie på fire, i Vejle på Jylland. Bjørk spiller fotball med U7 år og elsker det, selv om hun er eneste jente på laget og har 35 gutter som lagkamerater. I Danmark har de blandete lag i den aldersgruppen. Og unge Louie, han er i full gang med både sin håndball- og fotballkarriere.

Landslagstrener

Katrine er i aller høyeste grad heldigvis fremdeles aktiv i dansk toppfotball, hun er assistenttrener for det danske kvinnelandslaget.

- Det er en jobb jeg er veldig glad i! Det danske kvinneholdet er allerede kvalifisert til EM i England i 2022, så nå skal vi bare kose oss med hjemmekamp mot Italia 1. desember. Vi slo dem borte 3-1 - riktig deilig! 

I tillegg til trenerjobben tar hun for tiden UEFA PRO-lisens, som er den høyeste trenerutdanning i Europa. Og hun jobber som idrettslærer på en internatskole hvor noen heldige jenter i 9. og 10. klasse lærer å spille fotball av en mester.

Det, sammen med en aktiv familie, gjør antagelig hverdagen rimelig travel?

Allminnelig kaotisk

- Jeg tror vi lever en ganske allminnelig kaotisk hverdag med to barn i barnehage og skole og som er veldig opptatt av fotball og håndball. Maiken starter i ny jobb nå, etter fire år som digital forretningsutvikler i DGI, en av Danmarks to store idrettsorganisasjoner. Nå skal hun bryne seg på stillingen som markedssjef. Dessuten har hun kastet seg over mountain bike- sporten, stilte opp i DM i år og rett og slett vant 40 pluss-klassen, forteller Katrine fornøyd.

Selv har hun mange reisedager med landslaget, det er hovedgrunnen til at hun ikke fremdeles er aktiv som fotballspiller.

- Til gjengjeld elsker jeg å bli med når jeg trener jentene på Vejle Idrætsefterskole, og jeg har også fornøyelsen av å være trener for Bjørks U7- lag. Og jeg skal hilse og si at det er mye lettere å trene landslaget enn å trene seks år gamle jenter og gutter! Men gleder meg veldig sammen med disse småtassene når de har så stor glede av å spille fotball, og lykkes med det de øver på.

Stabækspiller fra 2009

Katrine ble Stabæk-spiller sammen med resten av Askers A-lag i 2009, og var en fantastisk kaptein og inspirator for sine medspillere. For noen av dem var hun også "lærer'n", hun underviste på NTG og var helt sikkert en vesentlig årsak til at så mange dyktige, unge jenter valgte Stabæk som sin klubb. 

- Tiden i Stabæk er helt klart den beste i min fotballkarriere. Og jeg tror NTG er en av grunnene til det. Jeg fikk mulighten til å trene noen av landets beste 16 -19-åringer, og det gjorde meg ganske enkelt til en bedre spiller. Jeg forsto spillet bedre, og ble ekstremt opptatt av hvordan egen trening og kamper ble gjennomført. Og jeg elsket å videreformidle det jeg kunne til disse unge talentene. Det var utrolig morsomt når NTG-elever ble en del av Stabæks A-lag.

Katrine forteller at hun presiserte overfor spillerne at på NTG hadde de et lærer-elev forhold, men i Stabæk var de medspillere.

- Jeg fikk en sterk relasjon med disse spillerne, og jeg har fremdeles kontakt med noen av dem.

Baby og Down Under

Etter The Double i 2013 fikk Katrine verdens beste grunn til å avslutte eller sette fotballkarrieren på vent - hun var gravid.

- I 2014 kom lille Bjørk, og det var fantastisk. Jeg fikk også muligheten til å være assistenttrener for Øyvind Eide, noe jeg lærte sinssykt mye av.

Høsten 2014 fikk Katrine tilbud om å spille for Adelaide United, og den lille familien takket ja og reiste til Australia.

- Jeg visste det ville bli litt tøft å bli spillerklar kun fire måneder etter fødselen, men det gikk. Vi hadde et fantastisk opphold i Adelaide, vi ble også gjenforent med vår gamle lagvenninne fra Stabæk, legenden Kristy Moore. Veldig hyggelig!

I 2015 reiste familien "hjem" til Norge igjen, og Katrine fikk noen kamper for Stabæk før hun la opp som aktiv spiller.

Beste fotballminne med Stabæk

- Cupgull! Stabæk - Røa, Telenor Arena 2011. Røa jubler allerede, de leder med ett og det er spilt 94 minutter. Jeg utligner med hodet i det 95. minutt etter frispark fra Caroline Graham Hansen. Deretter ekstraomganger, straffer - Siri scorer på 6. straffen - cupgull!! En stor kamp, fantastiske supportere og et samhold uten like.

Verste fotballminne med Stabæk

- Jeg greier ikke å komme på noe verste minne - mulig jeg har fortrengt det. Jeg husker ikke enkeltkamper som dårlige minner, slike skuffelser sitter nok ikke så lenge i meg, avslutter Katrine Søndergaard Pedersen.

Annonse fra Eliteserien: