Illustrasjonssfilm: Slik kan Nye Nadderud se ut

I en ny illustrasjonsfilm kan vi endelig vise dere mer av hvordan Nye Nadderud kan bli seende ut.

Annonse:

Se videoen her:

PS: Dette er en illustrasjon og det kan komme enkelte endringer under detaljeringsfasen.

Mer info om arenaen: 

Arbeidet med ny arena fortsetter med uforminsket styrke og mål om åpning til sesongstart 2026.

Nå har vi endelig sammen med Bærum Kommune mulighet til å vise dere de siste illustrasjonene av hvordan Nye Nadderud kan komme til å se ut.

– Det ser helt fantastisk ut, er dommen fra daglig leder Jon Tunold.

Sammen med Bærum kommune og Backe Stor-Oslo har Tunold jobbet utallige timer med stadionprosjektet. Etter en lang prosess er det gledelig at nye tegninger kan vises til supporterne.

– Etter et veldig godt samspill med Bærum Kommune og Backe synes jeg vi har landet på et kjemperesultat. Dette blir et samlingspunkt for hele kommunen og et fantastisk område. Vårt mål har vært å tilføre Bekkestua noe ekstra, og det tror jeg vi klarer, sier Tunold.

Hovedtribunen vil bli liggende mot Gamle Ringeriksvei, og er planlagt å inneholde sportsfasiliteter og næringsarealer. Den foreløpige planen er å etablere blant annet dagligvare, treningssenter og restaurant i næringsarealene i hovedbygget. Sportsfasilitetene vil ligge i 1. etasje i bygget, mens klubbens administrasjonslokaler for eksempel blir i 3. etasje.

2. etasje vil inneholde blant annet VIP-fasiliteter med utgang til tribunen.

PS: Dette er bare foreløpige planer for arealet og er ikke fastsatt

Test - 11.jpg

Begge illustrasjoner er levert av Hille Melbye Arkitekter og Stefan Ekberg Arkitekter i samarbeid med Backe Stor-Oslo.

Den foreløpige arealplanen viser restaurant med muligheter for uteservering i svingen på hovedtribunen mot Bekkestua, og et åpent torg med mulighet for arrangementer mellom stadion og dagens skatehall, som blir stående. 

Der nåværende hovedtribune står, vil det bygges en ny skatepark. Nåværende kunstgressbane skal flyttes noe lenger opp mot motsatt langside, som blir stående.

Prossessen

Som nevnt i tidligere sak er prosessen følgende:

På nåværende tidspunkt jobber Backe og kommunen med å hente inn priser på delleveranser for å kalkulere den totale kostnaden på stadion og andre tiltak som skal gjøres i Nadderud idrettspark. Det arbeidet er forventet ferdigstilt i månedsskiftet oktober/november. 

Når det arbeidet er ferdig vil saken gjennomgås i administrasjonen i Bærum kommune, før den går til en siste politisk behandling. Dette er Beslutningspunkt 3, hvor politikerne må gi kommunedirektøren fullmakt til igangsettingen og gjennomføring av byggeprosjektet innenfor en økonomisk ramme.

Behandlingen vil foregå i ulike utvalg og kommunestyret i januar/februar 2024. Hvis alt går som planlagt og politikerne godkjenner planen, vil byggestart være i april 2024. Planlagt ferdigstillelse av den nye stadion er april 2026.

Annonse fra Obos-ligaen: