Per Inge Jacobsen er med videre

Per Inge Jacobsen har signert for to nye år som hovedtrener for A-lag kvinner.

Annonse:

I ettermiddagssolen på Nadderud møtte vi en smilende sportslig leder, Richard Jansen rett etter signeringen av avtalen:

- Vi har som mål å rykke rett opp igjen. Per Inge blir en viktig faktor for å lykkes med dette. Vi er derfor særs fornøyde med at han blir med videre.

Per Inge Jacobsen tok over som hovedtrener i sommer og har ledet laget i sesongen siste 12 kamper (av 22). Fasit er at vi i de kampene tok 12 poeng og scoret 15 mål. På sesongens første 10 kamper tok vi ett poeng og scoret ett fattig mål. Vår beste kamp fikk vi i siste serierunde da vi jentene holdt serievinner LSK til uavgjort (2-2), og var nær en 3-poenger i sluttminuttene, sier Richard Jansen til stabak.no.

På kunstgresset foregikk sesongen og årets siste trening med jentene, der Jacobsen allerede var i gang - akkompagnert av julemusikk fra Nadderud arena. Han tok seg tid til en liten prat med oss:


Vi antar du har brukt tid på å ta en viktig og spennende avgjørelse for både klubben og deg selv, fortell:

- Jeg har falt ned på å bli med Stabæks kvinnelag videre og synte det er veldig mye spennende som skjer i klubben. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot det første halvåret her, så jeg er veldig lysten på å fullføre et prosjekt vi har begynt på. Det prosjektet skal vi sørge for at vi slår hardt tilbake på.

Det har vært et sportslig løft i høst også, med tanke på spill og resultater.

- Dét har det, og jeg føler i hvertfall at det har vært en bra høstsesong, selv om vi ikke klarte å fullføre det vi ønsket, å bli værende oppe i Toppserien. Det er jo litt av det vi ønsker å bidra på, å komme opp igjen i det gode selskap så fort som mulig.

Det innebærer bl.a å beholde spillerne som er her, man kan vel ikke basere et eventuelt snarlig opprykk på bare ungdommene?

- Nei, vi kan ikke det. Vi har jo noen som er på kontrakt allerede og fått inn Kaja (Aasly Haartveit) som er ny, og forhåpentligvis kommer det nye signeringer nå i nærmeste fremtid.  Jeg tror dette skal bli veldig bra, men som du sier er det viktig å få med de som har vært med å bidra til nå. Kontinuiteten blir viktig, om du skal skape noe over tid.

Jeg har stor tro på prosjektet vi skal inn i nå, og det har mange av jentene også - jeg gleder meg veldig.

Det er en spennende 1. divisjonsavdeling med mange lag som har vært i Toppserien, noen nylig, gjør at det kan bli en morsom serie - samtidig har vi sett at det er store forskjeller mellom de to divisjonene. Hvor viktig blir det å holde Toppserie-trøkket oppe igjennom vintersesongen?

- Det blir alfa og omega, så vi legger opp til så mye treningskamper og mye god matching som mulig. Vi skal holde en Toppserie-standard i 1. divisjon, samtidig så vet vi lite om året vi går inn i, som du sier at det er mange 1. divisjonslag som har vært oppe i Toppserien de siste årene - samtidig så har de åpnet opp for at 1. divisjon skal kunne hente profesjonelle, utenlandske spillere som kan gjøre at flere ønsker en bredere satsing enn de har hatt de siste årene, for å komme seg opp til Toppserien igjen.

Den økonomiske muskelen rundt i 1. divisjonsklubbene er ikke så lett å ha kontroll på?

- Nei, vi har ikke det, så det er jo veldig mange lag fra forskjellige områder, så om noen har lyst til å satse så er det fullt mulig neste år, avslutter Per Inge til stabak.no

Jacobsen har trent Avaldsnes til Cupgull og seriesølv i 2017.
Han kom til Stabæk fra jobb som assistenttrener for det indiske herrelandslaget.

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: