- Jeg blir godt tatt vare på

Jeppe Arctander Moe skjønte med en gang at sesongen var over for hans del, da kneet røk i treningskamp mot Haugesund i mars. Da gir det kanskje ekstra energi å forlenge kontrakten med klubben ut 2022, midt i opptreningen?

Annonse:

- Absolutt! Jeg er veldig godt fornøyd med å ha forlenget kontrakten min med Stabæk, glad for at klubben viser meg tillit i den situasjonen jeg er i nå. Og så gleder jeg meg veldig til å løpe utpå der med resten av gutta neste år!

Jeppe rundet hundre kamper i Stabæk-drakten høsten 2019, og var skikkelig i rute da skaden skjedde. Beviset for hundre kamper kunne han nylig bære med seg hjem, på to tilsynelatende sterke ben.

Omstilling

- Det kjipeste var egentlig at jeg følte jeg var veldig i gang, jeg hadde en god høstsesong og følte at jeg hadde knukket noen koder. Perioden etter skaden var tung, særlig etter operasjonen. Men jeg er skrudd sammen slik at når det skjer noe det ikke er mulig å gjøre noe med, handler det om å omstille seg, og jobbe knallhardt for å komme sterkere tilbake.

Nå ble 2020-sesongen som kjent underlig, og kanskje en "enklere" sesong å miste enn en normalsesong.

En ekstrem sesong

- Det vil jeg tro, ingenting var eller er som forventet, så det kan argumenteres for at om det måtte skje var det antagelig sånn sett en "heldig" sesong å miste. Savnet av de store rammene rundt kampene, med supporere og det trykket de lager, har jeg ikke fått kjenne på, og det har kanskje gjort det litt enklere sammenlignet med en normalsesong. Men for resten av gutta - og selvfølgelig i det store bildet - er dette en ekstrem sesong og et ekstremt år.

Dyktig og nyforelsket fysio

For Jeppes del har egentrening på Sats fungert fint sammen med tre ukentlige fotballtreninger med fysio Erik Moen. 

- Han er veldig flink til å gjøre opptreningen så morsom som mulig, så jeg er i gode hender. Erik er også nyforelsket om dagen, så det gjør at det for tiden er ekstra god stemning på øktene. Erik har, sammen med resten av støtteapparatet, vært veldig viktig for meg de siste månedene.

Litt tungt å se gutta spille kamp

Psykisk har det altså godt riktig så bra med unge Arctander Moe, det hjelper godt å være lys til sinns i når det drar seg til. Men en situasjon tynger.

- Å se gutta spille kamp. Det er både rart og ganske tungt, og jeg savner konkurranseaspektet i livet mitt. Men dette går jo over! Skaden bør være leget i januar, og jeg legger et godt grunnlag nå for å komme enda sterkere tilbake ved sesongstart 2021. 

- Må jo nyte!

Forøvrig har Jeppe benyttet sommeren og all fritiden godt.

- Hverdagen blir ganske annerledes når man får en slik skade, så jeg har hatt muligheten til å være mer sosial enn tidligere år. Dette har definitivt hjulpet meg med å holde humøret oppe så det har jeg virkelig satt pris på. Må jo nyte det som kan nytes!  

Samboerskapet med kaptein Hanche-Olsen har også betydd mye under det lange skadeavbrekket.

- Det er både sosialt, hyggelig og muntert, og gjør at jeg har grei oversikt over hva som rører seg i og rundt laget. Og så håper jeg jo virkelig at Andreas også trives!


Annonse fra Eliteserien: