Ny kaptein: - Jeg skal være meg selv

Yaw Amankwah er utpekt som ny kaptein etter Andreas Hanche-Olsen. 

Annonse:

Søndag kveld, hjemme mot Aalesund, er det altså Yaw Ihle Amankwah som tar på seg kapteinsbindet og leder Stabæk ut av spillertunellen på Nadderud. 

- Det er jo en stor ære og en veldig god følelse, sier Amankwah. 

- Hvordan skal du fylle kapteinsrollen?

- Ved å være meg selv. Det er derfor jeg er valgt, fordi de mente jeg passet til det. Da er det ikke vits å gjøre store forandringer. Jeg skal gå foran og prøve å være et godt eksempel hver eneste dag. 

- En kaptein må gjøre sitt beste, være presis i treningsarbeidet og prestere i kamp. Være en som andre spillere kan støtte seg på og spørre om råd. Men først og fremst skal kapteinen gå foran i trening og kamp, med maksimal innsats og prestasjoner, sier Amankwah. 

- Store sko å fylle

32-åringen følger opp en stolt kapteinsarv i Stabæk, etter Hanche-Olsen og Morten Skjønsberg, m.fl. 

- Det er store sko å fylle etter Hanche, selv om han bare hadde 39 i sko, smiler Amankwah. 

Søndag kommer jumboplasserte Aalesund til Nadderud, men Amankwah advarer dem som tror kampen blir en "walk in the park" for Stabæk. 

- De har fått ny trener og har spillere med god kvalitet. Jeg er sikker på at det går en f... i dem når de ligger nederst. Det er et såret dyr som vi må gjøre vårt beste for å avlive. 

- Men er ikke vi også et såret dyr etter det som skjedde sist? 

- Jo, absolutt. Prestasjonen i Sarpsborg må aldri gjenta seg. Vi har fått trent godt og fått inn noen veldig spennende spillere, som folk kan glede seg til å se i kamp, smiler bergenseren. 


 

Annonse fra Eliteserien: