Jeppes forvandling

Mer voksen, mer reflektert og sterkere. Det er slik Jeppe Arctander Moe beskriver sin egen utvikling det siste året, etter at han på ulykksalig vis røk korsbåndet på treningsleir i Spania.

Annonse:

I treningskampen mot FK Haugesund i mars 2020, like før verden stengte ned, var uhellet ute for venstreback Jeppe Arctander Moe. Korsbåndet røk og hele sesongen gikk i vasken. Nå, snart ett år senere, er han i gang igjen på treningsfeltet. Og Fossum-karen ser egentlig ganske lyst på tilværelsen. 

Her blir Jeppe hjulpet av banen i Marbella. Keepertrener Espen Granli t.v. Fysioterapeut Erik Moen t.h.
Her blir Jeppe hjulpet av banen i Marbella. Keepertrener Espen Granli t.v. Fysioterapeut Erik Moen t.h.

- Det er veldig deilig å være tilbake. Ett år uten fotballtrening er lenge, så jeg trenger en liten innkjøringsperiode. Men det er veldig gøy å være lagutøver igjen, og ikke bare en individuell utøver, sier Jeppe Arctander Moe til Stabak.no.

Ensom vei tilbake

Den lange veien tilbake inneholdt flere faser. Viljestyrke og disiplin måtte ligge i bunn. Og det ble en overgang fra å være en del av laget, til å måtte gjøre mye av jobben på egenhånd. 

- Det var ensomt, ja. Men du kommer til et stadie der du skjønner at her må jeg legge ned mange timer. Og når du kommer over den kneika der, så er det spennende å se hva som skjer med kroppen og kneet. 

- Men det er klart jeg har savnet lagfølelsen, være med gutta, og ikke bare alene, sier Arctander Moe. 

Men 25-åringen klarte også å se de positive sidene ved sin nye situasjon. 

- Hverdagen ble litt friere, du styrer det litt mer selv. Det var en fordel. Men jeg skal innrømme at jeg savnet litt rutiner. 

Arctander Moe hadde tenkt å studere litt mindre i fjor og satse 120% på fotballen. Men da han ble langtidsskadet, ble det endring i planene. 

- Jeg har kommet et stykke på vei med jusstudiene, så det er fint. Jeg er på fjerde året nå, så da kan jeg heller ta det litt roligere i år. 

Valpekroppen er borte

Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Arctander Moe er en dyktig kar både på og utenfor banen. Men nå er det på banen han vil skinne, og følelsen er god. Selv tror han at grunnlaget han har lagt gjennom det siste året, og det han har erfart og lært på veien, har gjort ham til en bedre fotballspiller. 

- Nå har jeg fått bort valpekroppen. Du får gjort om kroppen din etter at noe sånt skjer. En litt mer voksen, reflektert og sterkere Jeppe håper jeg man får se i år, sier Arctander Moe. 

Årets første treningskamp, borte mot Raufoss, går derimot uten Arctander Moe. Han trenger litt mer tid før han hiver seg inn i kampsituasjon. 

- Forhåpentligvis har jeg fått på meg leggskinn og skoene mot Strømmen neste helg.

Raufoss-Stabæk har avspark kl. 15. Kampen ser du på Budstikka.no. 

Annonse fra Eliteserien: