Jönsson ilagt en kamps karantene - slik reagerer klubben

Jan Jönsson er ilagt en kamps karantene etter at han ble bortvist fra benken under kampen mot Brann. Stabæk er svært kritisk til avgjørelsen som ble fattet av dommer og fjerdedommer - og har en klar oppfordring til dommersjefen.

Annonse:

Vi har valgt å ikke anke avgjørelsen ettersom dommer og fjerdedommer tok et valg under kampen. Etter NFFs regelverk vil det være umulig å omgjøre en slik dom i etterkant, da bortvisning automatisk gir minst en kamps karantene.

Vi er derimot særdeles kritisk til den avgjørelse som ble tatt av hoveddommer og fjerdedommer. Episoden skjer i en hektisk periode på overtid, hvor Stabæk jakter et utlikningsmål. Her viser dommerne svært liten fotballforståelse og normalt ville en slik episode ført til at dommeren gir et tegn til treneren om å roe seg ned og sette seg på benken.

I dommerrapporten vi har fått tilsendt fra NFF skrives det følgende «Etter en duell i kampens 93. minutt reagerer Jönsson kraftig på siden. Han beveger seg et godt stykke utenfor teknisk område, over midtbanen, og gestikulerer og protesterer relativt høylytt mot 4. dommer. 4. dommer opplever dette som protester som utleverer dommerteamet og er utenfor det som kan kalles en spontan reaksjon, og tilkaller meg med beskjed om å sende Jönsson på tribunen for hans opptreden».

Janne Jönssons reaksjon er ikke forskjellig fra det vi ser fra trenerbenken i omtrent alle kamper som spilles i eliteserien. Det var ingen nedlatende eller stygge ord som ble benyttet, kun en normal spontanreaksjon fra en trener på en dommeravgjørelse i kampens hete. Det eneste han sa var at spilleren ble holdt i trøyen og at han ba fjerdedommeren hjelpe dommeren med å se dette. Han beveget seg muligens også litt utenfor teknisk sone. Dette skjer i alle kamper i Eliteserien. Hvis begrunnelsen er at han utleverer dommerteamet med en slik uttalelse, må enhver uttalelse om en dommeravgjørelse i fremtiden fra en trener, føre til utvisning.

Janne Jönsson hadde ikke på noe tidspunkt blitt tilsnakket av dommerne tidligere i kampen.

Hvis dette er listen for å bortvise trenere fra banen, vil vi påstå at tilsvarende episoder skjer i omtrent alle kamper i Eliteserien. Vi forventer at NFF ved dommersjefen, dersom han er enig i avgjørelsen som ble tatt, bruker dette eksemplet overfor NFFs dommere for å sette en standard som er forutsigbar for trenere i Eliteserien.

Jon Tunold 

Daglig leder, Stabæk Fotball

Annonse fra Eliteserien: