Julehilsen fra Jon

Sesongen har definitivt ikke vært en enkel sprintøvelse

Annonse:

Takk for i år!

2020 har vært et spesielt år for oss alle med mye usikkerhet. Det har blitt mindre sosialisering, skoler har vært stengt og mange bransjer har måttet ty til permitteringer eller oppsigelser. Oppi det hele finnes det mye viktigere ting enn fotballen. Men for mange av oss som er delaktige i og rundt fotballen har det vært naturlig å rette søkelys på de utfordringene Covid-19 har skapt for oss.

Elitefotballen for damer og herrer har vært heldige og fått gjennomført seriespillet, selv om det kom i gang noe senere enn normalt. Barne- og ungdomsfotballen har fått muligheten til å opprettholde treningshverdagen i nesten hele perioden, men kamphverdagen har dessverre ikke blitt som planlagt. På tross av de utfordringene vi har stått overfor, har vi klart å holde aktiviteten på et såpass bra nivå at vi ser veldig lite frafall hos de yngre utøverne. Det skyldes en formidabel innsats fra foreldre og ikke minst alle trenerne i klubben. Alle har bidratt gjennom å gjøre en ekstra innsats og hatt en løsningsorientert tilnærming til de utfordringene som har kommet underveis. Det har kostet ekstra arbeidsinnsats fra den enkelte, og ekstra kostnader for klubben, å holde disse aktivitetene i gang med strenge smitteverntiltak. Vi er derfor svært takknemlig for den økonomiske støtten fra bl.a. SpareBank 1 Østlandet, Ferd og Obos som var øremerket til å opprettholde aktiviteten for barn og ungdom.

Deltakerne i vårt Gatelag er en ekstra sårbar gruppe hvor det også har vært lagt ned veldig mye godt arbeid for å holde aktiviteten i gang. I perioden hvor alt var helt stengt ned og all form for trening var forbudt, ble Gatelagspillerne fulgt opp med individuelle samtaler og mat ble kjørt ut til deltakerne ukentlig. Når trening for denne gruppen startet opp igjen var det faktisk en økning i antall deltakere.

Den gruppen som har hatt de største sportslige utfordringene i perioden under Covid-19 er voksenfotballen i bredden. De har dessverre ikke fått mulighet til hverken å trene eller spille kamper hele sesongen. Det var og er en utfordring med tanke på et evt. frafall av spillere og redusert fysisk aktivitet. Utsiktene for en mer normal sesong i 2021 ser mye lysere ut nå som vaksineringen starter i bredt omfang på nyåret. Dette er vi svært glade for ettersom et av målene for aktiviteten er «flest mulig, lengst mulig».

Våre trofaste sesongkortholdere, som har vist stor forståelse for denne vanskelige situasjonen, fortjener også en stor takk. Det å samle publikum på Nadderud er hovedårsaken til at vi driver med toppfotball. Vi ønsker å skape gode opplevelser som hver og en tar med seg hjem til samtaler med familie, venner, kollegaer eller klassekamerater. Når vi har hatt et maks antall på 200 tilskuere denne sesongen, sier det seg selv at alt for få har fått oppleve Nadderud i 2020. Vi er samtidig svært takknemlig og imponert over den stemningen de 200, som har fått komme inn på Nadderud, har klart å skape. Vi har derfor besluttet at alle som har kjøpt sesongkort i 2020, og som ikke har krevd refusjon, vil få sitt kort overført til 2021. De som har fått refundert sitt sesongkort i 2020 vil selvfølgelig ha forkjøpsrett på sitt faste sete. Dere er alle like viktige for klubben vi bygger sammen!

Selv om de aller fleste bedrifter i Norge har fått føle konsekvensene av Covid-19, har våre samarbeidspartnere stått lojalt ved vår side gjennom hele dette året. Når myndighetene satte i verk strenge smitteverntiltak i mars, lurte vi selvfølgelig på hvilke økonomiske konsekvenser dette kunne få. Mange av våre samarbeidspartnere ga oss ganske umiddelbart beskjed om at de ville stå ved samarbeidsavtalen, uavhengig av hvordan denne situasjonen ville utvikle seg. Det var dessverre noen bransjer som ble hardere rammet av denne pandemien og som derfor var nødt til å redusere samarbeidet med oss. Det har vi også stor forståelse for. Tusen takk til dere alle sammen!

Jeg vil også rette en stor takk til alle de frivillige og ansatte i klubben. Vi har tatt smittevern på alvor og samtidig klart å gjennomføre arrangementer og andre oppgaver på en utmerket måte. Forhåpentligvis har denne situasjonen lært oss mye som vi kan ta med oss videre når ting igjen normaliserer seg. Forhåpentligvis før seriestart i 2021.

Sportslig sett må vi si oss ganske godt fornøyd med denne sesongen for de to lagene som har fått gjennomføre alle kampene. Damelaget vårt la ambisjonene høyt og de har absolutt innfridd. Direkte opprykk med kun ett tap i serien og en rivende utvikling gjennom hele perioden. At vi til tider spilte ut årets serie- og cupmester Vålerengen Idrettsforening på Nadderud i kvartfinalen i NM, viser at vi virkelig har noe å gjøre i Toppserien i 2021.

For vårt herrelag i eliteserien må vi også si oss ganske fornøyd med poengfangsten. Prestasjonene har variert noe gjennom sesongen, men før siste serierunde har vi fortsatt mulighet til å ende på øvre halvdel. Mange unge spillere har fått mye spilletid og her er det mye å bygge på videre inn mot 2021 sesongen.

A-lagene våre har også stått i en høyst krevende og ekstraordinær situasjon. De har tidvis vært ganske isolert og per nå har vi ikke et eneste påvist Covid 19-tilfelle hos oss. Det må vi ta av oss hatten for. Til både spillere, trenere og øvrig støtteapparat og medisinsk personell. Sesongen har definitivt ikke vært en enkel sprintøvelse.

Vi etablerte et e-sport lag i 2019 gjennom Stabæk Momentum. Noe ikke alle har et like godt kjennskap og sterkt forhold til. Våre e-sport spillere har deltatt i ulike ligaer og for øyeblikket er målsetningen innen FIFA å gjøre det så bra i seriesystemet at vi skal kvalifisere oss til NM sluttspill. Disse spillerne når en litt annen og yngre målgruppe enn fotballen og de jobber iherdig med å øke sin følgegruppe i ulike sosiale medier. Pr. i dag har de godt over 10.000 følgere totalt. Dette er en spennende reise vi har forventninger til fremover. Det handler også om å aktivisere jenter og gutter med litt andre interesser enn bare fotball.

Jeg vil igjen takke alle som har bidratt i 2020 og håper alle er motivert for å bidra til at 2021 blir et fantastisk år!

God jul og godt nytt år!

Med vennlig hilsen
Jon Tunold
Daglig leder

Annonse fra Eliteserien: