Klar for kinesisk fotball: - Et stort eventyr

Stabæk er kommet til enighet med Bejing Guoan om en overgang for John Hou Sæter.

John Hou Sæter får oppfylt drømmen og blir en del av stjernelaget til Beijing Guoan. 

Overgangen ble bekreftet i dag, og akkurat nå er Hou Sæter på vei til Kina. Vi fikk tak i ham da han mellomlandet i Helsinki. 

- Det er trist å dra fra Nadderud, men dette er en stor mulighet for meg, og jeg gleder meg veldig til å ta et nytt steg, sier Hou Sæter til Stabak.no.

Annonse:

- Overlykkelig

Hou Sæter har kinesisk mor og norsk far. Etter at det ble klart at hans fotballfremtid ligger i den kinesiske hovedstaden, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Spesielt på morsiden sto jubelen i taket. 

- Mamma er kjempestolt og familien min i Kina er overlykkelig. Og det er stort for meg også. Kina er et enormt land og jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg tror det blir veldig bra for meg, sier Hou Sæter, som ser frem til å kalle verdensmetropolen Beijing, en by med over 20 millioner innbyggere, for sitt nye hjem.

- Det er et stort eventyr og blir noe annet enn Oslo og Trondheim, ja, smiler 20-åringen.

Vil savne Stabæk

Hou Sæter har allerede rukket å bli kjent med sine nye lagkamerater etter å ha vært på treningsleir med Beijing-laget i Portugal.

- Jeg har trent med dem en liten stund og har fått et veldig bra inntrykk, av nivået og klubben generelt. Klubben er veldig profesjonell, har veldig bra spillere og flinke trenere. Dette blir gøy, sier Hou Sæter.  

Unggutten ser frem til å begynne sitt nye liv i Kina, men synes samtidig det er vemodig å forlate gode venner i Stabæk.

- Det har vært helt fantastisk å være i Stabæk, helt fra første dag. Det er noen utrolig fine gutter og en god gjeng. Jeg kommer til å savne klubben stort. Og jeg føler at jeg har har hatt en fin utvikling. Stabæk kommer jeg til å ha med meg resten av livet, sier Hou Sæter.  


Annonse fra Eliteserien: