Klubbens mest populære trener?

I 2016 knyttet Daniel Gundersrud seg til Stabæk Fotballs Gatelag i et forsøk på å komme ut av rusavhengighet, og å få snudd en stadig mer destruktiv livsstil.

Annonse:

Daniel ble tipset om tilbudet da han lå på Bærum sykehus til avrusing, livet hans hadde i en preiode handlet meste om å skaffe dop til daglig forbruk. Men Daniel må ha kjent på at han hadde vesentlig mere i seg. 

- Jeg var langt nede, ja, det var en turbulent tid som jeg faktisk ikke husker så mye av. Og det er nok en del episoder det er like greit at jeg ikke husker. Men at jeg begynte å trene med Gatelaget, det er noe av det smarteste jeg har gjort!

Gode rutiner og bra folk

Daniel ler litt - han har satt av en liten time mellom treningsøktene på Nadderud til å snakke om livet nå, ispedd dypdykk i en fortid som nok kjennes ganske fjern. 

- Minibussen som kjørt rundt og plukket oss opp to dager i uken og kjørte oss til fotballtrening, frokost og bra folk å snakke med på Nadderud, var vesentlig for at jeg etter hvert greide å endre kursen på livet mitt. Gatelaget ble et fast og godt holdepunkt i flere år. En fest med  kongeparet fikk jeg også med meg som gatelagsspiller! I Dronningparken, jeg - i ny dress innkjøpt hos Fredriksen på Bekkestua - spiste fingermat og minglet. En prat med dronningen fikk jeg også.

Daniel humrer, han er en usedvanlig munter fyr når det passer seg slik.

Espen Lindmark og Daniel Gundersrud
Espen Lindmark og Daniel Gundersrud

Måltyv

Stabæks Espen Lindmark har jobbet med gatelagsfotballen siden oppstarten i 2013, og har fulgt Daniels ned- og oppturer på nært hold.

- Det var noe med Daniel. Han var kvikk, humoristisk og med en stor porsjon selvinnsikt. Som spiller på Gatelaget var han god, litt lat, en ordentlig måltyv og med et til tider heftig temperament. Men det var en periode vi ikke trodde vi ville se han igjen på Nadderud, sier Lindmark.

Travelt og fint

Slik gikk det heldigvis ikke. I dag bruker Daniel sin lidenskap for fotball i Stabæks breddeavdeling. Han har kjæreste og bor i Bærum sammen med katten Martin. Og han er å finne på treningsfeltene på Nadderud hver dag mellom 15.00 og 21.00 - alltid omgitt av barn og unge.

Daniel på feltet
Daniel på feltet

- Jeg har det fint nå. Travelt og fint.  Tre-fire spillere har sluttet i løpet av pandemien, men vi har fått drøyt førti nye inn! Helt vilt - og veldig gøy. Det er mange som søker seg til Stabæk fra andre lokale klubber, og det tar vi som en tillitserklæring. Så her er det smekkfullt og nok å gjøre, sier Daniel fornøyd, og kikker bort på Lindmark.

- Jeg har til og med sluttet med sigg, Espen! Kunne ikke holde på med det lenger, det ødelegger jo formen fullstendig.

Espen Lindmark gliser bredt.

- Bravo, Daniel!

- Stabæk har vært - og er - veldig bra for meg

Det er ingen tvil om at Daniel har snudd om på livet sitt. Han har sluttet med aktiv fotball på Gatelaget, og i stedet brukt mye tid på utdanning og kurs som skal gjøre han til en enda bedre fotballtrener. Daniel trives veldig godt med jobben sin, og han samarbeider godt med sjefen sjøl, Espen Løken Petersen.

- Løken Petersen er en fin type, og han er viktig for meg. Han var mye rundt meg da jeg var fersk som trener, fulgte meg opp og var tillitsfull. Det er også han som har sørget for at jeg - og resten av breddetrenerne - har blitt kurset såpass bra. I tillegg har Trine Bell i administrasjonen vært viktig og til stor hjelp i forbindelse med kommunikasjon med det offentlige når jeg har trengt det. Stabæk har vært - og er - veldig bra for meg.

En viktig mann for breddefotballen

Det er ingen tvil om at dette går begge veier. Breddeansvarlig Løken Petersen er imponert over Daniels trenerferdigheter - og ikke minst over hvordan han er med de unge spillerne.

- Daniels treninger holder alltid høy standard. Han er seriøs, ærlig  og ganske streng, men alltid med et glimt i øyet. Daniel har en utrolig god kommunikasjon og kjemi med barna, og han er en god lagleder, sier Løken Petersen.

Han forteller også at Daniel Gundersrud alltid er ute etter å lære mer om trenerfaget. Og han sier aldri nei til å ta en ekstra økt.

- Han leser alt han kommer over om trenerfaget og utvikling, han planlegger øktene godt og er grundig i alt han gjør. Og han utfordrer gjerne meg når det er på sin plass. Vi som er rundt Daniel og jobber sammen med han har vært flinke til å følge han opp, så nå er jammen Daniel læregutten som plutselig har blitt voksen. 

Det er ingen tvil om at Daniel er en viktig mann for Stabæks omfangsrike breddeavdeling.

- Jeg tror ikke breddefotballen vår hadde vært der den er uten Daniel Gundersrud, sier Løken Petersen bestemt.

 

 

 

 

 


 

 

Annonse fra Eliteserien: