Seriestart neste: – Vi skal stå bra mot alle lag i OBOS

Stabæk hadde flere gode muligheter, men det var LSK som satte ballen i mål og stakk av med seieren på Nadderud kunstgress lørdag ettermiddag.

Hør fra Nikolas Walstad etter kampen her:

Slik var kampen:

Lillestrøm var nærmest scoring i førsteomgangen ved to anledninger. Mulighetene ble startet på vår høyreside, anført av Gjermund Åsen. Den siste av de var nok til å sende Næss i spagaten. Gjermund Åsen slo over til Kitolano på bakre stolpe. Han la inn en 45-graderspasning ut til Lehne Olsen. Sistnevnte fikk ikke til et skikkelig tilslag, men tvang Næss til å strekke fram tåa, og Rossbach fikk fanget ballen i klypene til slutt.

Største sjansen til oss kom etter 38 minutter. Vinge slo en ball inn mot bakre stolpe fra høyresiden, en ball som strøk over foten til Diabate, og Kristian Fardal Opseth på bakre stolpe nådde akkurat ikke fram.

Andreomgangen åpnet med en tidlig scoring til Lillestrøm. På corner fikk Kitolano fyre av fra 6 meter, som Stabæk fikk blokkert. Returen ble snappet opp av Martin Roseth som satte ballen til side for Rossbach.

Vi svarte med en svært god mulighet etter 50 minutter. Vinge kjørte et raid på vår venstre side mot Lillestrøm, og fyrte av fra 20 meter, men dessverre gikk skuddet et par meter over målet til gjestene.

Etter 58 minutter ble Wendt bytttet innpå for Diabate, og ble inn på en smalere posisjon på høyrekanten på en slags tre-er bak spissparet, mens Vinge ble flyttet fram sammen med Opseth. Det kunne minne om en slags 4-1-3-2-formasjon. Formasjonsendringen skulle ihvertfall gi oss et ganske annerledes kampbilde hvor de blaa styrte resten av kampen.

Vinge fosset fram på vår venstreside etter 71 minutter og øynet håp for en ny, mulighet, men ble felt av LSK-innbytter Karlin som dro på seg et gult kort. Det var Vinge som igjen skapte en god mulighet for Stabæk da han fikk en gjennombruddspasning fra Christensen. Vinge fyrte av, men ballen gikk via en LSK-arm og til corner. Stabæk ropte på straffe, men det ble med et hjørnespark.

Ny, stor sjanse fikk vi da Thomas Roberts stormet fram for å presse en LSK-forsvarer ved egen dødlinje etter 74 minutter. Han fikk blokkert pasningsforsøket fra forsvareren, og det var nære på ballen gikk i mål etter blokkeringen, men det endte med fem-meter til LSK.

Etter 82 minutter var det Walstad som fyrte av fra spiss vinkel. Stabæk satte igang et nytt raid ned vår venstreside, og ballen endte til slutt hos Walstad som fyrte av et skudd mot tverrliggeren, men Christiansen i mål fikk slått ballen til corner.

Så ropte alle på Nadderud etter straffespark etter 87 minutter. Ferrington ble spilt gjennom, men en LSK-spiller fikk satt inn en takling i siste liten innenfor 16-meteren. Kommentatorene hos Direktesport meldte at det var en klokkeren takling.

Det ble flere scoringer i kampen, og oppgjøret endte 0-1 til LSK. Stabæk produserte gode muligheter, men det endte ikke med noen blaa scoringer.

Laget fra start:
1 Rossbach
31 Veum - 2 Pedersen - 4 Næss - 11 Walstad
7 Vinge - 26 Christensen - 14 Roberts - 8 Hegardt
9 Diabate - 22 Opseth

Innbyttere: 23 Ulla, 5 Piggy, 13 Ferrington, 17 Buki, 18 Bawa, 15 Tobiassen, 32 Ekorness, 38 Wendt

Kampforløp:
37 min: Gult kort LSK, Kitolano.
48 min: 0-1 LSK, Roseth.
56 min: Bytte Stabæk, William Wendt inn for Diabate.
65 min: Bytte LSK, Hoff og Tønnesen inn for Garnås og Ibrahimaj.
66 min: Bytte Stabæk, Brage Tobiassen inn for Hegardt.
69 min: Bytte LSK, Karlin inn for Lundemo.
71 min: Gult kort LSK, Karlin.
75 min: Bytte Stabæk, Richard Ferrington inn for Opseth.
79 min: Bytte LSK: Seferi inn for Skogvold.
80 min: Bytte Stabæk, Buki inn for Roberts.