Bradley etter comebacket: – Mye positivt å ta med seg

Det ble ikke seier i Bradleys retur til Nadderud, men det var et offensivt Stabæk som kjempet til siste minutt.

Hør fra Bob Bradley etter comebacket på Nadderud:

Hør fra Eggen Vinge og Næss etter kampen:

Slik var kampen:

I freshe, nye drakter åpnet vi med 4-3-3 i Bob Bradleys første match tilbake på Nadderud. Kabran, Kjerrumgaard og Vinge fikk tilliten på topp fra start.

VI åpnet med å stå høyt, og det skapte rom for gjestene fra Bergen. Det var dermed Brann som var nærmest fra start. Ti minutter ut i kampen hadde gjestene dobbeltsjanse, med vår supersvenske i mål reddet på første og fikk slått til corner på skuddet fra returen.

Det var også Brann som tok ledelsen etter 12 minutter. Brann fikk ført inn langs dødlinja, og på 45-grader ut i feltet fikk Bård Finne helt fri sette inn 0-1. Stabæk svarte med en god mulighet etter 14 minutter. Ottesen fyrte av et monsterskudd fra ca. 20 meter, men dessverre gikk ballen over mål.

Vi spilte såpass offensivt at både Næss og Pedersen var med opp i angrep ved enkelte anledninger i førsteomgangen. Det høye presset bidro også til feil fra Brann, og vi vant innkast høyt på banen. Vinge lekte også tidvis med Brann-forsvaret og skaffet flere cornere.

Brann skapte ny sjanse, etter å ha skadet Walstad til store protester fra publikum og spillerne. Det gikk såpass hardt for seg at Walstad måtte byttes av etter 27 minutter.

Curtis klarte å finne Vinge i bakrom ute på høyresiden, og selv om pasningen virket å være for lang klarte likevel Vinge å nærmest sklitakle et skudd fra nesten død vinkel. Dessverre var det ikke nok til å overliste Dyngeland.

Vi produserte mange cornere, og etter 39 minutter var Kasper Pedersen nære på med en heading på pasningen fra Næss, men dessverre fikk Brann-forsvarer headet vekk ballen. Vinge var også nære på da Kjerrumgaard la igjen en 45-grader fra høyre, men han fikk ikke kontroll på skuddforsøket, og var nok overrasket over hvor alene han fikk stå.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Andreomgangen åpnet med to bytter. Inn kom Keegan Jelacic og Kay Kostadinov. Kostadinov var også farlig frempå da han skjøt fra 16 meter, men en blokkering av Brann sendte ballen til corner. Brann svarte med dobbeltsjanse etter corner, men igjen var Pettersson solid og fikk blokker, og reddet nok et skuddforsøk på returen.

Kjerrumgaard viste seg fram etter 57 minutter da han spilte Brann-forsvaret trill rundt, men avslutningen ble dessverre blokkert til nok en Stabæk-corner. Vinge og Kjerrumgaard hadde også ny god sjanse da førstnevnte spilte fram Kjerrumgaard i bakrommet, men gjestenes forsvar fikk klarert til corner. Like etter var det innhopper Andresen som fyrte av fra 20 meter, et skudd som gikk like til side for mål.

63 minutter og Stabæk leverte et mønsterangrep på høyresiden da de spilte seg gjennom på en-touch hvor ballen til slutt havnet hos Vinge i bakrom. Innlegget var hardt og lavt, men dessverre var det ingen som nådde fram til ballen foran mål.

70 minutter og ny stor sjanse da Jelacic forserte langt inn på banehalvdelen til Brann. Han slo ut til Vinge på motsatt side, og sistnevnte fyrte av et hardt og lavt skudd som dessverre gikk rett i klypene til Dyngeland. Vinge leverte et nytt sugent løp i bakrom like etterpå, men det så ut til at han løp på seg en strekk og måtte av. Inn kom Hammy.

Det var til tider svært stor frustrasjon å se hos spillerne over flere avgjørelser de følte gikk Brann sin vei. Det virket til tider som om Brann-spillerne ønsket drakten til Hammy, men samtlige ganger ble vinket vekk av hoveddommer. Og da frustrasjonen var på topp fikk Brann en megasjanse, men heldigvis satte de ballen rett i nettveggens utside.

Næss slet veldig i sluttminuttene, men siden samtlige bytter var gjort kjempet han med det siste han hadde å gi. Det var tydelig at Brann-spillerne hadde fått kjørt seg(?) da flere rødkledde spillere i sluttminuttene ble liggende med krampe.

Bakenga var svært nære med en heading på overtid. I duell med Brann-forsvarer fikk han headet på keeper. Dyngeland klarte ikke fange ballen, men fikk fanget returen uten at noen av Stabæk-spillerne rakk fram. Like etterpå ble det ny, stor sjanse signert Bakenga da Næss fikk spilt fram til spissen i bakrom. Et hardt skudd gikk i keeper og like til side for motsatt stolpe.

Det var tydelig at Brann fryktet Stabæk-spillerne. De utnyttet alle triksene i boka til å stoppe oss. Det ble ikke noen Stabæk-scoring og kampen endte med et knepent tap etter positiv og offensiv fotball fra de blaa.