Kosuke Kinoshita klar for Stabæk

Den japanske spissen Kosuke Kinoshita ble hentet til Halmstad av Jan Jönsson. Nå har Kinoshita signert med Stabæk, etter å ha trent med klubben den siste tiden.

Annonse:

Som syvåring tok han på seg fotballskoene for første gang og spilte for Dreams SC i Tokyo. Etterhvert gikk veien til Yokohama FC der han utmerket seg, som en av Japans beste unge spillere. Han har spilt både for U18- og U19-landslaget med det japanske flagget på brystet.

Hva tenker du om å signere for Stabæk?

- Jeg har nå trent to uker med laget, og det er en fin gjeng med gode lagkamerater. Jeg ser virkelig frem til å spille med de i serien.

Du har jo tidligere spilt i Sverige, hvordan er møtet med nabolandet Norge?

- Norge og Sverige er ikke helt det samme, men på mange måter like. Oslo er en veldig fin by og fjorden og området rundt er fantastisk.

Kosuke Kinoshita ble den første japanske spilleren i Allsvenskan, da han spilte for Jan Jönsson og Halmstad BK. Etter perioden som juniorspiller har han også spilt for klubbene SC Freiburg II, FC 08 Homburg og senest for Sint-Truidense i den øverste belgiske ligaen.

Fortell oss litt om deg selv og din rolle på laget:

- Jeg er 24 år gammel og er fra Otaku, en bydel i Tokyo. På banen spiller jeg angrep, og vil gjør mitt ytterste for å skape sjanser og score mål. Jeg skal jobbe hardt og gjøre det jeg kan for å hjelpe laget.

Du har tidligere jobbet med Jan Jönsson i Halmstad, hvordan påvirket det valget med å komme til Stabæk?

- Han er en veldig flink og dyktig trener og jeg kjenner han godt fra tiden i Sverige. Jeg ønsket å jobbe med Jönsson igjen, så valget var ikke vanskelig, avslutter Kosuke Kinoshita med til stabak.no.

Her er bilder fra fredagens trening:

Vi ønsker Kosuke Kinoshita velkommen til klubben og han vil være spilleklar når vi møter Haugesund 4. august kl 18:00 på Nadderud stadion.
Billetter til kampen får du kjøpt her.

 

Annonse fra Obos-ligaen: