KROGSTAD: - Håper det kommer mye folk

Fredrik Krogstad er klar for hjemmedebuten og å møte Nadderudfolket for første gang. Han hevder han gjør seg best live - og håper bærumsfolket møter opp tross påskeferie.

Annonse:

Mandag kl 18:00 venter årets første hjemmekamp mot Sogndal. For nykommer Fredrik Krogstad blir det første møte med hjemmefansen og Nadderudmatten som Stabækspiller. 26-åringen håper det kommer mye folk og kan friste med at den beste Krogstad-opplevelsen skjer LIVE. 

Krogstad forteller om et bra humør i gruppa. 
- Stemningen er god. Den har vært god helt siden jeg kom hit. Det er en fin gjeng her nå og det er aldri feil å møte opp tirsdag etter en seier. Det har vært litt ekstra god stemning gjennom denne treningsuka.

Mandag venter altså Sogndal, som åpnet sesongen med en 2-0 seier mot Raufoss.

- Det blir tøft. Sogndal er vel hakket bedre enn Skeid, vil jeg tro. De har fått inn en ny trener og lagt om litt spillestil. Det blir også spennende å se hvordan gressmatten her ser ut. 

Store endringer
Sogndal har gjennomgått store forandringer siden forrige sesong. Tidligere trener gjennom syv sesonger Eirik Bakke har forsvunnet ut og inn har selveste Tore André Flo kommet inn. Også i apparatet rundt og i spillerstallen har det vært mye utskiftninger. Sogndal-jobben er Flo sitt første treneroppdrag med et A-lag. Grunnlaget for å vurdere hva som møter oss er derfor noe tynt. 

- Vi vet ikke helt hva de gjør mot ulike typer motstandere, sier hovedtrener Eirik Kjønø. Det blir spennende å se. Jeg er imponert over hva de har fått til så langt. 

- Det er første hjemmekamp. Vi må ta Nadderud tilbake som en god arena for oss. Et sted hvor vi føler oss trygge.

Kjønø påpeker at dette blir den første kampen vi har spilt på gress på lang tid. 
- Men vi skal håndtere det bedre enn Sogndal uansett, sier han. 

Hornburg opp på A-laget
Denne uken har Filip Hornburg blitt tatt permanent opp på A-laget. Det er bare to måneder siden Filip Hornburg signerte sin første proffkontrakt med klubben. Da var planen at han skulle fortsette å trene med juniorlaget og hospitere med A-laget. 16-åringen har gjennom pre season imponert såpass at han nå altså blir en fast del av A-laget.

Filip Hornburg
Filip Hornburg

- Han har tatt store steg og har sett bra ut. Han er en vi tror kan bli en viktig A-lagspiller. Vi har en litt mindre stall i år enn i fjor og det åpner opp muligheten for spennende talenter fra akademiet, som det Filip er, sier Kjønø. 

Hornburg selv er meget fornøyd. 
- Jeg føler jeg har blitt tatt godt i mot i gruppa. Det har vært morsomme måneder og jeg føler også at jeg har bevist at jeg kan ta nivået.

- Det er stor forskjell på A-lagsfotball og juniorfotball, spesielt defensivt.

- Det er mange som er rutinerte i laget nå. Jeg føler det passer meg perfekt. Coaching fra de er gull verdt. Jeg prøver å ta til meg all den læringen og legge det til mitt spill. 

Unggutten håper på noen innhopp allerede i år og om han ikke er på banen så kan Stabæk Support bruke han som forsanger.

- Jeg har jo vært fan hele livet og kan alle heiaropene.  


Har du fortsatt drøyd med å kjøpe sesongkort? Enda godt det ikke er for seint! 
Her kjøper du ditt sesongkort

Husk mandag kl 18:00, vel møtt! 

Annonse fra Obos-ligaen: