LEGGER OPP: - Savner bare en landskamp

Mats Solheim gir seg som fotballspiller og flytter hjem til vestlandet for å bli bankmann.

Annonse:

- For en del er det sikkert gode nyheter, men jeg håper det er noen som syns det er litt trist og. Nå er det slutt. Dette blir i utgangspunktet min siste kamp for Stabæk og i karrieren.

33-åringen fra Loen gir seg som fotballspiller og sannsynligvis blir kampen mot Sarpsborg den siste. Sluttdatoen er dog ikke 100% bestemt. Skadesituasjonen i klubben vil avgjøre om karrieren avsluttes neste uke eller litt senere i august. 

- Mats har ikke vært så lenge i klubben, men vil for alltid ha et veldig positivt ettermæle i Stabæk. Han har vært en strålende Stabæk-ambassadør og en flott rollemodell for de yngre gutta i klubben, sier sportssjef Torgeir Bjarmann. 

Solheim har fått tilbud om jobb som bankmann i Stryn, rett ved hjemstedet i Loen. 
- Nå tror jeg tiden er inne for meg og familien til å prøve noe annet. Det blir en helt annen hverdag. Nå skal jeg teste det livet kompisene mine har snakket om og som de tror jeg ikke skal klare.

- Jeg har holdt på med dette hele livet. Det er en veldig spesiell ting å få lov til å holde på med det du elsker, så lenge.

Solheim kom til klubben i november 2019 og oppholdet i Stabæk har dermed i stor grad vært påvirket av Corona-pandemien. 
- Jeg har hatt en veldig fin tid her, selv om det har vært en spesiell tid. 

Solheim ble kåret til årets viktigste spiller i 2020 av Stabæk Support og er godt fornøyd med sin karriere. Det er bare én ting som mangler.
- Jeg har hatt en veldig fin karriere med tanke på utgangspunkt og savner vel egentlig ikke så mye. Kanskje fått en landskamp, men det er det ingen som vil gi meg, sier han og ler. Ellers er jeg veldig fornøyd. 

Forsvarspilleren avslutter med å låne noen ord fra tidligere storkeeper Iker Casillas:
- Hva er det han sa da? "Beyond remembering me as a good goalkeeper or a bad goalkeeper, I just hope that people remember me for being a good person". Jeg kommer ikke til å bli husket for fotballen, men jeg håper jeg blir husket som en god person.

Det har vært en glede å ha deg i klubben Mats. Masse lykke til videre i livets neste fase. Gi han en velfortjent applaus på søndag! 

solheim ogkorn.JPG

Mats Solheim vil også bli husket for sin uforglemmelige opptreden på "Nissemaskorama" i 2020.

Annonse fra Eliteserien: