Lumanza klar for Stabæk

Tortol Jonathan Lumanza har trent med Stabæk i flere måneder allerede. Nå er han også offisielt klar for spill i den blaa drakten.

Annonse:

Tortol Jonathan Lumanza er en 22 år gammel midtbanespiller som er født og oppvokst i Antwerpen i Belgia. Debuten på toppnivå fikk han i storklubben Standard Liege. Etter å ha trent med Stabæk gjennom høsten 2016, er han nå klar for å bidra også i Eliteserien. 

- Det er et fint steg for meg. Stabæk er en klubb med mye kjærlighet og står for en fotballfilosofi som jeg liker godt, sier Lumanza til Stabak.no. 

Avtalen strekker seg ut 2018-sesongen.

- Jeg er en kreativ spiller og mine tekniske kvaliteter er heller ikke så verst. Det er noe av det jeg vil bidra med her, fortsetter han. 

Sportssjef Inge André Olsen er ikke i tvil om at belgieren kan bli verdifull for Stabæk, men er innstilt på å gi ham tid. 

NY BRIKKE PÅ PLASS: Inge André Olsen er i ferd med å sette sammen et nytt lag foran 2017-sesongen.
NY BRIKKE PÅ PLASS: Inge André Olsen er i ferd med å sette sammen et nytt lag foran 2017-sesongen.

- Jonathan har vært et veldig stort talent. De siste årene har han imidlertid hatt en litt krongelete karrierevei, forteller Olsen, som er glad for at Stabæk gir unggutten en sjanse til å revitalisere karrieren.  

Lumanza mangler nok litt på kampformen, men så mangler det heller ikke på treningskamper utover vinteren. 

- Han er i god fysisk form og har lagt et godt treningsgrunnlag gjennom høsten og første del av vinteren, skryter sportssjefen. 

Første mulighet til å se Lumanza i aksjon, vil være mot Follo førstkommende fredag. 


Tortol Jonathan Lumanza Lembi

  • Født: 13.04.1994

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Germinal Beerschot, Anderlecht , Standard Liege, Sint Truiden, Beveren

Annonse fra Eliteserien: