Mål av Gift og Jama sikret seier for rekruttlaget!

Stabæk 2 klatret fem plasser på tabellen etter seieren i kveldens kamp mot Ready. Jama med herlig skudd opp i krysset, og debutanten Gift var sikker fra 11-metersmerket.

Annonse:

Ready brukte ikke lang tid på å finne åpning i Stabæk-forsvaret. På kontring scoret Daniel Steeneveldt for Ready i det 8. kampminutt. Hjemmelaget hadde likevel ikke dominert kampen nevneverdig, så frammøtte Stabæk-fans hadde likevel håp om at dette skulle snu.

Philip Conradi Schie hadde en god mulighet kvarteret ut i kampen, men skuddet kom fra en for spiss vinkel til at Ready-keeper skulle slippe inn avslutningen. 20 min ut i kampen har Stabæk en megasjanse på frispark fra ca. 25 meter, på venstre side. Igjen var det Schie, hardt skudd i retning av rett under tverrliggeren, men Readys målvakt fikk finger på ballen og corner til Stabæk. Corneren endte med en heading over mål. God periode av Stabæk.

Readys neste store sjanse kom etter 31 minutter, hvor Gift nettopp hadde blitt dyttet ned i kunstgresset med strake armer. Heldigvis plukket Stabæks keeper Gunnerød skuddforsøket fra Ready. Readys Mulaj skulle også teste keeperevnene til Gunnerød, men til fordel for Stabæk så bestod vår keeper testen med glans. Sjansen kom etter et balltap av de blaa på egen banehalvdel.

God sjanse til Stabæk etter 39 minutter. Innlegg til Gift, sistnevnte får ikke helt perfekt treff på headingen, men likevel nok til å få en corner. 41 minutter og unge Riise skulle teste skuddfoten. Kostadinov la igjen til Riise, og sistnevnte klinket til fra venstre hjørne av 16-meteren, men rett i klypene på Ready-keeper Moe.

Utligning!

Så, etter trippelsjanse fra Stabæk innenfor få sekunder, så var det Jama som knallet til fra 25 meter, med hardt skudd rett opp i høyre kryss. Deilig, Stabæk! Herlig, Jama!!!

Straffe!

Stabæk skulle få straffe i det 82. kampminutt. Et skudd fra Stabæk som havnet opp i armen på en Ready-spiller innenfor 16-meteren. Gift tok ansvar fra 11-metersmerket, og skjøt Stabæk i ledelsen. Herlig av debutanten, fantastisk av Stabæks rekruttlag! Laget har gjennomført en meget god andreomgang. Ready hadde én i tverrliggeren, men ellers har det vært veldig mye Stabæk de siste 45 minuttene.

I det 96. minutt blåste dommeren av kampen og Stabæk tok sesongens første seier, en fortjent en også!

IMG_20220523_221024.jpg
Stabæks målscorere: Gift og Jama! (Foto: Espen Granli)

Scoringer:
1-0 Steeneveldt (8 min)
1-1 Jama (51 min)
1-2 Gift (str. 83 min)

Laget fra start:
Leander Larona Gunnerød
Filip Hornburg Møller-Hansen (kaptein)
Simen Lekse Bjørnebekk
Mathias Farnes Gabrielsen
Peder Vogt
Julian Alberto Skaret
Aleksander Andresen
Kaloyan Kalinov Kostadinov
Philip Conradi Schie
Gift Emmanuel Orban
Noah Jenssen Riise

Benyttede innbyttere:
William Nicolai Wendt inn for Schie (89. min)
Martin Hellan inn for Skaret (46. min)
Elias Hagadokken Lenoci inn for Martin Hellan (76. min)
Christian Halfstad Aagesen inn for Riise (46. min)
Amir Ahmed Jama inn for Kostadinov (46. min)

Annonse fra Obos-ligaen: