Festfotball i Bohinens debut: – Kunne ikke drømt om mer

Stabæk var solide fra start til slutt i kampen mot Start, og tok en fullt fortjent 5-0-seier på Nadderud.

Stabæk åpnet med høyt press mot Start. Likevel var det gjestene som hadde første avslutning på mål. Et skudd fra ca. 20 meter som Marcus Sandberg ikke hadde problemer med å fange i klypene. Start fikk enda en avslutning like etter, men heroisk innsats fra både Krogstad og Lange bidro til å blokkere skuddet.

1-0

Stabæk skulle vise seg som farligst foran mål fra start. For etter 10 minutter scoret Thor Lange på det som kunne minne om et innlegg. Ballen duppet over Start-målvakten og i mål. Helt nydelig start på kampen for Stabæk, og ikke minst vår nye trener Lars Bohinen! Det var Hammy som slo en lang ball tvers over til en helt ledig Thor Lange.

Etter 23 minutter stod spillerne våre i kø om å putte ballen i mål etter et innlegg fra Krogstad, men ingen fikk satt ballen i mål. Fem minutter senere viste Gift seg fram med en brasse, men dessverre havnet ballen over mål. Lekent å se på! Synd det ikke ble scoring.

33 minutter og Krogstad slo en nydelig pasning i rom til Ottesen. Ottesen slo direkte inn foran mål til Gift, men i det han skal skyte fikk ballen en sprett på underlaget og gikk rett over foten på vår superspiss. Og igjen var det veldig nære nok en scoring til Stabæk da Gift igjen løp på en ball rett foran keeper like etter, men nådde ikke fram slik at keeper vant ballen. Derimot ble det i stedet gult kort til Gift, trolig for å ha truffet keeper i kampen om å få en fot på ballen.

2-0

Så ble det straffe etter en overgang fra Stabæk. Gift vant ballen nesten ved kortlinjen på Starts side, og ballen ble slått ut til Curtis Edwards. Sistnevnte slo til med et hardt skudd som Start-målvakten ga retur på, og da Hammy prøvde å nå returen ble han felt av både målvakten og av en forsvarer. Dermed ble det straffe til Stabæk. Hammy stilte seg opp ved 11-metersmerket, og plasserte skuddet hardt nede til venstre ved stolperoten og Stabæk ledet da 2-0 hjemme mot Start!

På overtide av førsteomgangen prøvde Thor Lange seg på frispark fra ca. 20 meter, men ballen gikk i klypene på Start-målvakten. Pauseresultatet ble pene 2-0. En meget god omgang av Stabæk.

Andreomgangen kunne fort ha vært 3-0-ledelse. Herlig spill på en-touch fra Stabæk, og ballen endte til slutt hos Hammy, men dessverre fikk Start-målvakten fingertupper på ballen. Og det var etter bare 1 minutt og 20 sekunder av andreomgangen.

Det var plutselig svært god plass til Start på Stabæks høyre side etter 55 minutter på en kontring, men hjemmelaget viste stor vilje til å gjenvinne og blokkere (i tillegg til det høye presset), og hadde ingen problemer med å stenge av skuddforsøket fra Start.

3-0

Stabæk var målfarlige, og på en dyp pasning fra Fredrik Krogstad som fant Normann Hansen i bakrommet, ble det 3-0 ta sistnevnte hadde ingen problemer med å plassere ballen bak Start-målvakten i regnværet. Nok et nydelig angrep av Stabæk!

Ny stor sjanse til Stabæk da Azemi var centimetere unna å kunne styre heading på mål etter innlegg fra Ottesen, men pasningen var akkurat litt for høy til å få et perfekt treff. Like etter hadde Gift et skudd i nettveggen.

4-0

Dagens fineste mål! Krogstad vendte av en Start-spiller og fra skrå vinkel slo han ballen i motsatt kryss. For en skuddfot den gutten har! 77 minutter og Stabæk ledet 4-0 mot Start. For en kamp vi har!

5-0

Og Start skulle bli slaktet mot Bohinens menn! Stabæk kontret, og Gift flikket en ball ut til Azemi som hadde en autostrada som var ledig foran seg. Og på frekt vis lobbet han over Start-målvakten og sikret Stabæk en 5-0-seier!