Meling klar for RBK

Birger Meling forlater Stabæk til fordel for Rosenborg.

Annonse:

Birger Meling har forlatt Stabæks treningsleir på Malta og dro tirsdag til Trondheim for å signere med Rosenborg. Onsdag formiddag gjennomgikk venstrebacken den medisinske testen hos trønderne, og kort tid etterpå ble han presentert på Lerkendal.

Tiden i Stabæk er dermed over for denne gang, men det var ikke med lett hjerte Meling pakket kofferten og reiste nordover.

 Emosjonelt farvel

- Det var tungt å si ha det til gutta og støtteapparatet. Vi har vært en sammensveiset gjeng over lang tid og da er det vanskelig å si farvel, sier Meling til Stabak.no.

Siddisen er takknemlig for sjansen han fikk i Stabæk og støtten han har fått underveis.

- Det har vært en fantastisk tid med mange store øyeblikk. Jeg har lært ufattelig mye og vokst mye både som person og spiller.

- Det er noe spesielt med klubben hvor du får debuten, der du virkelig føler du tar de første, store stegene som spiller, sier Meling.

Det jeg husker best, er nok banestormningen etter Jerv-kampen og at Bob dansa på bordet da vi slo Start og sikret bronsen.

— Birger Meling

Minnene fra Nadderud er mange, men et par skiller seg likevel ut.

Glemmer aldri banestormingen

- Det jeg husker best, er nok banestormningen etter Jerv-kampen og at Bob dansa på bordet da vi slo Start og sikret bronsen, smiler Meling.

Han ønsker å takke Stabæk-fansen for all oppbakking og støtte i både gode og mindre gode perioder.

- Jeg glemmer aldri da de møtte opp på trening sist sommer da vi slet som verst. Det er en gjeng med supportere som virkelig står bak laget, og det er noe man virkelig setter pris på som spiller.

Eventyrlig utvikling

Meling kom til Stabæk sommeren 2014 og debuterte i Eliteserien utpå høsten samme år. I 2015 fikk venstrebacken sitt store gjennombrudd som spiller.

 Utviklingen skjøt ytterligere fart i 2016, og med gode prestasjoner både på backen og midtbanen, tiltrakk 22-åringen seg interesse fra klubber i både inn- og utland.

- Vi har vært heldige som har fått være med å utvikle Birger som spiller. Sammen med faren har vi jobbet med å selge Birger ut av landet. Da det ikke gikk, kom Rosenborg på banen og en overgang materialiserte seg etter at det internasjonale vinduet stengte, sier sportssjef Inge André Olsen.

Vi ønsker Birger lykke til med neste kapittel i karrieren.


Annonse fra Obos-ligaen: