Møt Kornelius Normann Hansen

Kornelius startet fotballkarrieren i Larvik Turn som femåring. Siden har veien til Nadderud stadion har gått via Strømsgodset, Fram Larvik og Southampton.

Annonse:


Navn: Kornelius Normann Hansen
Nasjonalitet: Norsk
Født: 6. mai 2001
Posisjon: Midtbane

Draktnummer: 11

- Jeg har funnet meg veldig godt til rette her i Stabæk, masse fine folk som har tatt meg godt imot. Jeg liker også veldig godt mentaliteten i klubben med å utvikle og bruke mange unge spillere, sier Kornelius.

Han beskriver seg selv som en teknisk smart spiller med ambisjoner om mange mål og assist for den nye klubben sin -  noe han virkelig har vist med sine to scoringer hjemme mot Strømsgodset 1. juli. For ikke å snakke om 2-2- scoringen som førte til Bodø/Glimt's første poengtap i 2020 sesongen.

Kornelius synes også det er veldig deilig å prate norsk igjen.

- Det er det! Jeg startet på Southampton-akademiet som 16-åring, og det har vært en fantastisk opplevelse. Men nå var det veldig deilig å komme hjem.

Den unge Larviks-gutten har selvfølgelig hatt noen store opplevelser underveis.

- Topp tre av høydepunktene gjennom mine tre år i Southampton er helt klart det å ta luka på Virgil van Dijk - som er nesten umulig å komme forbi, å få være med A-laget på preseason-tur til Kina og å score noen fine mål mot City, sier Kornelius og smiler.

Men nå er det altså publikum på Nadderud stadion han håper å kunne fortsette å glede i denne travle og rare sesongen.

- Jeg håper det kan bli riktig mange scorings-saltoer! Jeg skal gi alt for å spille meg til plass på laget, og for å få flere målpoeng enn broren min. Jeg tror på en bra sesong for dette laget, minimum topp fem - jeg har tro på topp tre, faktisk.

Når Kornelius Normann Hansen ikke spiller eller tenker fotball synes han både frisbe-golf, playstation og matlaging er gøy.

- Jeg lager blant annet veldig god sushi. Litt stolt av det!

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: