Møt Yaw Ihle Amankwah

- Hvis alt går etter planen vil jeg være både glad og stolt over å kunne avslutte min fotballkarriere her i Stabæk.

Annonse:


Navn: Yaw Ihle Amankwah

Nasjonalitet: Norsk

Født: 7. juli 1988

Posisjon: Forsvar

Draktnummer: 3

 

Nest eldstemann og eneste bergenser på laget ser heldigvis ut til å ha mange gode sesonger forran seg. Og det er ingen tvil om at Yaw trives i sin forholdsvis nye klubb.

- Jeg vil gjerne trekke frem at Stabæk har veldig mange unge spillere med usedvanlig høy kvalitet. De som kommer opp fra juniorlaget har alle gode basiskunnskaper, og de beste er veldig, veldig gode fotbllspillere. Jeg synes det er spennende og gøy å få trene, spille og jobbe tett med disse unge spillerne som har en stor karriere forran seg. Jeg vil mer enn gjerne prestere og bruke erfaringen min til å bidra med det jeg kan for Stabæk i de gode fotballårene jeg har igjen. Jeg er mer motivert enn noensinde!

Yaw opplever at folk i Stabæk er glade i hverandre, og at klubben legger perfekt til rette for spillerene.

- Vi får arbeidsro, slipper forstyrrelser, og det gjør at vi kan yte vårt beste. 

Amankwah er veldig opptatt av - og interessert i - menneskers mentale helse.

- Det er synd å se spillere som er fysisk helt på høyden, men som ikke når sitt potensiale fordi de opplever mentale hindringer. Det finnes ikke noe hokkus pokkus her, men det må trenes på det feltet også. Jeg tror at både for meg selv og veldig mange andre er det bedre mentale helse og styrke som skal til for å ta spillet vårt til et nytt nivå. 

Målene Yaw Amankwah setter for sesongen 2020 handler vel så mye om innsats som tabellplassering.

- Det må være å prestere best mulig på hver eneste trening og kamp, være friske, raske og tilgjengelige. Utviklingsarbeidet må bli litt bedre hele veien og vi jobber veldig godt nå. Det må vi fortsette med.

Når det gjelder tabellplassering ser ikke Yaw noen grunn til at vi ikke skal komme blant topp seks - hvis troppen holder seg frisk og skadefri.

- Hvis dette er på plass er det helt opp til oss. Den gode høstsesongen er historie, nå er det blanke ark. måten vi jobber på vil bety mye. Men jeg er sikker på at vi skal slå godt fra oss i Eliteserien 2020. Og drømmen er selvfølgelig medalje!

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: