Næss: - Har alltid følt meg hjemme her

Ringen er sluttet for Nicolai Næss. Onsdag skrev han under på en fireårsavtale med Stabæk.

Annonse:

Det er en overgang vi har ventet på og sett frem til med glede og forventning i flere uker. Nicolai Næss gjør comeback i Stabæk-drakten, knappe seks år etter han forlot klubben til fordel for proffspill i MLS og Columbus Crew. 

- Jeg er veldig glad for å være tilbake. Det er så hyggelig å møte folk i administrasjonen som har vært her hele tiden. Jeg gleder meg til å ta på meg fotballsko og begynne å spille ball her, sier Næss til Stabak.no. 

- Jeg har alltid følt at Stabæk og Nadderud har vært et hjem for meg når det kommer til fotballen. Nå er jeg 29 år, og jeg har lyst til å være med å bygge klubb og få Stabæk tilbake til Eliteserien igjen. Så kjenner jeg jo mange her fra min forrige periode i klubben. Alle de hyggelige meldingene jeg har fått fra folk, har vært en avgjørende faktor for at jeg nå står her, fortsetter Næss. 

29-åringen fra Mortensrud har signert en fireårsavtale med Stabæk - og har gjort det klinkende klart at han vil være med når klubben innvier sin nye storstue i 2025.

- Jeg vil gjerne være med inn der, og derfor var det også viktig for meg å få på plass en lang avtale. Det kommer til å bli knall, smiler Næss. 

Nicolai Næss

  • Født: 18. janar 1993 i Oslo

  • Posisjon: Midtstopper

  • Tidligere klubber: Klemetsrud, Vålerenga, Columbus Crew, Heerenveen, Sarpsborg 08

  • Aktuell: Klar for sin andre periode i Stabæk

 

Fyrverkeri-finansiert overgang

Overgangen er delvis finansiert av overskuddet fra fyrverkeri-salget i romjulen. Fyrverkeri-general Johan Haavik er strålende fornøyd med at midlene blir brukt på å hente Næss tilbake til Nadderud.  

 - Det er helt fantastisk. Jeg vil si det er to drømmer som blir oppfylt. En er at fyrverkeriet faktisk bidrar til å signere spillere, og til det som skjer ute på banen. Dessuten har jeg ropt ganske manger ganger hjemme og borte at Nicolai må komme tilbake, senest på Nadderud i forrige hjemmekamp mot Sarpsborg 08. Da fikk jeg en tommel opp. Og nå blir det en realitet, det er så gøy, jubler Haavik. 

Overskuddet kom på i overkant av 400.000 kroner, og daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold er både stolt, glad og takknemlig for bidraget fra fyrverkeri-gjengen. 

- De har stått på dag inn og dag ut i romjulen, når vi andre nyter late juledager. Det er helt formidabelt, og vi synes det er flott at overskuddet kan bli brukt til dette formålet. Jeg tror det bare vil bidra til å knytte klubb og supportere tettere sammen. Tusen hjertelig takk, sier Tunold. 

Haavik husker tilbake på spesielt en episode fra romjulen. 

- Det var en kar som kjørte fra Røyken til Nadderud to dager på rad, fordi vi var utsolgt for produktet han ville ha. Til han vil jeg bare si: Kjøreturen var ikke forgjeves, smiler Haavik.  

Overskuddet fra fyrverkeri-salget vil fra og med i år øremerkes til klubbens sportslige satsing. Det kan være et spillerkjøp, som Nicolai Næss er et eksempel på.

- Og da blir spilleren årets rakett. I år ble det Nicolai Næss. Det føles veldig givende for oss å kunne bidra på denne måten, sier Haavik.

Karrieren

Næss startet karrieren i moderklubben Klemetsrud. Derfra gikk turen videre til Vålerenga, hvor han fikk debuten sin på toppnivå. 

I 2013 kom 20 år gamle Næss til Nadderud og bidro til at Stabæk rykket opp fra OBOS-ligaen til Eliteserien. 

Etter 109 kamper i Stabæk-drakten og en sterk bronsemedalje på merittlisten, dro han videre til USA sommeren 2016. I 2017 ble Næss hentet til Nederland og Heerenveen, hvor han delte garderobe med blant andre Morten Thorsby og Martin Ødegaard. Etter halvannen sesong i Æresdivisjonen, kom han hjem til Norge og signerte for Sarpsborg 08. Og onsdag ble ringen altså sluttet, da han satte navnetrekket sitt på en fireårsavtale med Stabæk.  

Forstår supporterne

Han vet han kommer til en klubb som har rykket ned, og som har fått seg en trøkk og nesestyver. Det har vært støy, supporterne har ikke vært fornøyde. Men Næss er sikker på at klubb og supportere kommer styrket ut av situasjonen.  

- Jeg har forstått at det har vært litt misnøye, og sånn vil det alltid være når man rykker ned. Det er forståelig.  Men nå håper jeg vi kan se litt videre. Vi skal tilbake til Eliteserien og vi skal «gønne på» fra første sekund. Og på veien dit trenger vi all den støtten vi kan få. Nå er det misnøye til side og bare positivitet fremover, smiler Næss. 

Sesongkort til årets OBOS-liga og kampene på Nadderud stadion kjøper du her.

Vil du helle tegne abonnement og betale en sum hver måned, så klikker du her.

Vi gleder oss til å se deg på Nadderud! 

_F8A3265.jpg
Næss får draktnummer #3

 

Annonse fra Obos-ligaen: