Stabæk senket Lillestrøm

En brennhet Ola Brynhildsen herjet med rivalen da Stabæk innkasserte årets første hjemmeseier

Men åpningen på kampen var ikke av det hyggelige slaget, sett med Stabæk-øyne. De ti første minuttene som bestod av sjanseløs kriging var i og for seg akseptabelt for de blaa supporterne på tribunen, men Lillestrøms scoring etter 23 minutter var tyngre å svelge. De blaa måtte opp og fram.

En legger seg nemlig ikke nedpå når klubben seiler under flagget «Alltid, uansett». Stabæk presset på for scoring og fikk betalt.

Like før pause sørget et godt forarbeid fra John Hou Sæter for at Ola Brynhildsen fikk satt inn utligningsmålet fra kort hold. 1-1 like før pause.

Etter hvilen fortsatte Stabæk å presse for flere scoringer, og fem minutter ut i andre omgang vant Ronald Hernandez ballen fra først én, og deretter to Lillestrøm-spillere, og satte i gang en kontring som kulminerte i at Ohi punkterte Lillestrøm-forsvaret og satte inn Stabæks ledermål. 2-1 til Stabæk – kampen var snudd.

Stabæk la seg imidlertid ikke ned etter dette heller. Etter timen spilt serverte Tonny Brochmann brennhete Ola Brynhildsen som danset rundt Lillestrøm-keeperen og satte ballen i mål. 3-1 til de Blaa!

Men spenningen skulle ikke utebli. Etter 66 minutter fant Lillestrøm nok en gang veien til nettmaskene, og det hele skulle bli en meget spennende siste havltime med fotball på Nadderud. Kampen bølget, og målsjansene meldte seg i begge ender av banen.

Men en meget bra Sayouba i Stabæk-målet, samt et oppofrende Stabæk-forsvar, holdt tett resten av kampen. De Blaa innkasserte årets første seier i en høydramatisk kamp mot rivalen Lillestrøm – en seier av det særdeles velsmakende slaget.